Sendikaların istediği zammın maliyeti 20 milyar TL

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek'in ?afaki' olarak nitelendirdiği memur sendikalarının zam taleplerinin altından 20 milyar liralık maliyet çıktı.

ANKARA KULİSİ - Hüseyin Özay

Maliye Bakanlığı, yaklaşık 2.5 milyon memurun zam oranlarını belirleyecek olan toplu sözleşmeler için, adeta gece gündüz çalışmalar yürütüyor. Maliye Bakanlığı'nın yaptığı bu çalışmalar çerçevesinde, memur sendikaları tarafından kamuoyuna açıklanan zam talepleri de masaya yatırıldı.Yapılan hesaplamalarda, sendikaların zam taleplerinin bütçeye en az 20 milyar liralık fatura getirdiği belirlendi. Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2011 yılında memur maaşlarında yapılacak 1 puanlık artış bütçeye 840 milyon liralık yük getiriyordu. Eşit işe eşit ücret zamları ve enflasyon farkı ile birlikte taban yükselti. Böylece yapılan 1 puanlık artışın bütçeye maliyeti 1 milyar lirayı yaklaştı. Sendikaların yıllık yüzde 16 oranındaki zam talebi dikkate alındığında, yüzde 16 oranındaki zammın bütçeye 15-16 milyar liralık maliyet getirdiğine işaret ediliyor.

Bürokratların tansiyonu fırladı

Çocuk yardımı ve seyyanen zam gibi diğer artışlarda dikkate alındığında sendikaların talebi 20 milyar lirayı buluyor. Maliye Bakanlığı kulislerinde, bu nedenle memur sendikalarının zam talebinin birçok bürokratın tansiyonunu fırlattığı konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber