Liderlerden 23 Nisan mesajları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin zirvesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için mesaj yayımladı

Devletin zirvesi de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlama mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mesajında, çocuklara, "Sizlerin başarısı, Türkiye'yi güzel günlere taşıyacaktır." diye seslenirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin taşıdığı önemli sorumluluğa da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı, "Türkiye, sorunların üzerine cesaretle gitme kararlılığından vazgeçmeyecektir" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında, "Çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesinin önemini vurgulamak istiyorum. Esasen büyük bir ülkeye yakışan da budur. Bugün ülkemizin önündeki en önemli gündem maddesi, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirecek yeni özgürlükçü sivil bir anayasayı gerçekleştirmektir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, "milli irade" vurgusu yaptı ve "millet iradesine güvensizlik bu ülkenin kuruluş ilkelerine, Cumhuriyetimizin ideallerine ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Milli egemenliğin kabul edildiği bu tarih aynı zamanda, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir iradenin, hiçbir gücün tanınmayacağını teyit bakımından da hayati bir önem taşımaktadır. Ne yazık ki, 23 Nisan ruhunu anlamayan bazı zümrelerce, yakın tarihimiz içinde, çeşitli defalar milli egemenliğimize yönelik talihsiz müdahalelerde bulunulmuş; milli irade vesayet altına alınmak istenmiştir. Buna mukabil, milli iradeyi ipotek ve vesayet altına almaya çalışan her türlü girişim, milletimizin maşeri vicdanında yargılanmış ve mahkûm edilmiştir. Millet iradesine güvensizlik, bu ülkenin kuruluş ilkelerine, cumhuriyetimizin ideallerine ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir." Şeklinde bir mesaj yayımladı.

KILIÇDAROĞLU: "VEKİLLERİN HÂLÂ TUTUKLU OLMASI DEMOKRASİ AYIBIDIR"

Başbakan Erdoğan'ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kürsüye geldi ve TBMM'nin kuruluşunun 92. yılı nedeniyle bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Bir üyesi olmaktan hepimizin gurur duyduğu bu meclis, hakimiyet milletindir haykırışıyla yola çıkanların meclisidir. Bu meclis milletin iradesiyle kendini kurmuş bir meclistir. bu meclis devrimci bir meclistir.

Cumhuriyet devrimi son tahlilde bu meclisin eseridir. 20. YY'ın başlarında yapılan tüm devrimler tarihe karışmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti tarih yazmaya devam etmektedir.

Bizim bir toplum sözleşmemiz vardır ki o da duvarda yazılıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenlik milletindir tezi insanlığa en büyük zihni sıçramalarından birini yaşatmıştır.

23 Nisan aynı zamanda hukukun üstünlüğünün simgeleştiği bir tarihtir. Halkın iradesiyle seçilen vekillerin hâlâ tutuklu olması ise bir demokrasi ayıbıdır."

BAHÇELİ: "YENİ ANAYASA İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Başbakan Erdoğan ve anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye geldi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde;

"TBMM her şeyden evvel bağımsızlığa duyulan özlemin adıdır. 23 Nisan 1920 tarihi de Ankara'nın çorak topraklarında yeniden doğuşun adıdır. 23 Nisan yeni bir umudun, yeni bir başlangıcın müjdesi olmuştur.

Biliyor ve inanıyoruz ki milletimizin ruh hali, taşıdığı yüksek erdemler sahip olduğu mizac ve karakteri TBMM'nin başlıca faktörleri arasında yer almıştır.

TBMM bir yanda cepheleri yönetirken öte yandan bağımsız ve onurlu yaşamanın çalışmalarını yapmıştır. Cumhuriyetimiz bu ortamda yeşermiş ve filizlenmiştir. En karanlık günlerde sarsılmak ve zaafa düşmek üzere olan milli iman, Ulus'taki taş binada zafer şafağı İzmirde sökmüştür. Zalimler, hainler, işbirlikçiler, işgalciler ülkemizden kovuluncaya kadar göğsünü siper etmiştir.

Dün vatanımızı tasfiye ile uğraşan sömürgeciliğin, komşularımızın kaosa girmesini ısrarla isteyenler elbette iyi niyetli ve dürüst olmayanlardır.

Bu nedenle ihtilal girişimleri, darbe düşünceleri veya demokrasinin anlamını bulanıklaştıracak fikirler, gazi meclisimizin fikirlerine tahammülsüzlük anlamına gelecektir. Bu haliyle demokrasiyi kökleştirmek, derinlik kazandırarak ehemmiyet altına almak önemlidir.

Yeni anayasa önümüzdeki yıl yapılacak 93. yıl kutlamalarına muhakkak ulaşmalıdır. Elimizi taşın altına koymaya varız ve bunda da son derece samimi ve kararlıyız.

Bu vesile ile bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Egemenliğin aziz milletimiz tarafından kullanmaya başlandığı 23 Nisan 1920'nin yeni bir doğuruluşa aracılık etmesini temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber