Dershanesi Müdürü Koca: Husumete vaktimiz yok, sevgi ve kardeşlik için kararlıyız

Şırnak'ın Cizre ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cizre FEM Dershanesi Müdürü Fahri Koca, masum öğrenci ve vatandaşı hedef alan böyle bir davranışı sergileyen kişi ya da kişilere, içine düştükleri bu yanlıştan, bataktan dolayı sadece üzüldüklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fahri Koca, "Cenab-ı haktan ıslahlarını diliyoruz. Bizler Yunus misali dövene elsiz, sövene dilsiz ve gönül kırana gönülsüz gerek düsturunu öğrenmiş kişileriz. Tel'in ve beddua edecek değiliz. Müspet hareketi benimsemişiz, husumete vaktimiz yoktur ama inandığımız değerleri yaşama, sevgiyi, kardeşliği yaşatma konusunda da son derece kararlıyız.? dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Cizre Fem Dershanesi Müdürü Fahri Koca'nın yaptığı basın açıklamasına; Cizre FEM Dershanesi Müdürü Fahri Koca, Cizre'de önemli din alimlerinden Hasan Bayar, Şırnak Batiyan Aşireti Reisi Abdullah Demir, Şırnak Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sabri Şaran, Şırnak Eğitimciler Derneği Başkan Yardımcısı Uğur Türkay ve çok sayıda dernek yöneticisi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Dershane Müdürü Fahri Koca, ?Bu basın toplantısını düzenlememiz; bildiğiniz gibi 21 Nisan Cumartesi geç saatlerde yaşadığımız elim hadisedir. Uzun namlulu silahla masum öğrenci ve vatandaşı hedef alan böyle bir davranışı sergileyen kişi ya da kişilere, içine düştükleri bu yanlıştan, bataktan dolayı sadece ve sadece üzülüyoruz. Cenab-ı haktan ıslahlarını diliyoruz. Bizler Yunus misali dövene elsiz, sövene dilsiz ve gönül kırana gönülsüz gerek düsturunu öğrenmiş kişileriz. Tel'in ve beddua edecek değiliz. Müspet hareketi benimsemişiz, husumete vaktimiz yoktur ama inandığımız değerleri yaşama; sevgiyi, kardeşliği yaşatma konusunda da son derece kararlıyız.? diye konuştu.

Bölgenin; cehalet, iftirak (ayrılık) ve fakirlik şeklinde özetlenecek üç temel sıkıntısı olduğunu ifade eden Müdür Fahri Koca, şöyle devam etti: "Bunların çözümü cehalete karşı eğitim, iftiraka karşı kardeşlik ve fakirliğe karşı san'attır. Bizler FEM Dershanesi olarak, 1994 yılından beri bölgemizin eğitim açısından bir noktaya getirilebilmesi için gayret sarf ediyoruz. Kurumlarımız açılmadan önce üniversiteye giden öğrenci sayısı yok denecek kadar azken, dershanemiz açıldıktan sonra her yıl yüzlerce öğrencimize üniversitelerin kapılarını açmış olduk. İlimizin kendi doktorunu, kendi öğretmenini, kendi mühendisini yetiştirir olduk. Bu aydınlanmadan rahatsız olan bir kısım odaklar, bu güzelliklerden rahatsız olmuşlar ki 2012 YGS il birincisini ilan ettiğimiz gün böyle bir olayı gerçekleştirdiler.?

Kalabalık aile yapısı, evlerin şartları dolayısıyla çalışma imkanı bulamayan öğrenciler için gece geç saatlere kadar öğretmen eşliğinde etüt yaptıklarını belirten FEM Dershanesi Müdürü Koca, ?Dershanede çalışma ortamı sağlıyoruz ve onlar için her türlü fedakarlığı yapmaya da hazırız. Yaşatma ideali ile yaşayan fedakar öğretmenlerimiz mesleklerinin kudsiyetinin farkında olarak her türlü zorluğa rağmen vazifelerini hakkıyla yapma gayretindedirler. Bu ve benzeri hadiselerin tekerrür etmemesini temenni ediyoruz. Yaralı personelimize gerekli müdahaleyi yapan Cizre Devlet Hastanesi personeline, olayın aydınlatılması için gayret gösteren emniyet mensuplarına ve olay anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan devlet erkanına ve değerli Şırnaklı, Cizreli kardeşlerimize teşekkür ederiz. Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber