Enerji-Sen Genel Başkanı gözaltına alındı

Adana'da eylem yapan 15 işçi ve onlara destek veren Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toroslar EDAŞ'ta taşeron şirkete bağlı olarak çalışırken maaşlarını alamadıkları için yaptıkları iş bırakma eylemi üzerine işten çıkartıldıklarını savunan 52 işçi, işlerine dönmek için 51 gündür Toroslar EDAŞ hizmet binası önünde eylem yapıyor. İşçilerin Toroslar EDAŞ Hizmet Binası önünde gerçekleştirdiği bugünkü eyleme Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal da destek verdi. Polisin eylemlerine son vermesini istediği işçiler, eylemlerinde kararlı olduklarını söyleyince çevik kuvvet ekipleri tarafından

gözaltına alındılar. Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal ve sendikanın Merkez Örgütlenme Uzmanı Süleyman Keskin ile birlikte toplam 16 kişi, polis tarafından gözaltına alınarak otobüslere bindirildi. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Burada sendika üyeleri gözaltındakilere slogan atarak destek verdi. Gözaltındaki 16 kişi, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sendika üyesi Abdullah Biket, her gün olduğu gibi bugün de Toroslar EDAŞ önünde haklarını aramak için biraraya geldiklerini belirterek, "Eylemimize destek veren sendikamızın Genel Başkanı Kamil Kartal ve 15 arkadaşımız polis tarafından gözaltına alındı. İşten çıkartılan işçiler, işlerine geri dönene kadar eylemimiz devam edecek. Belki arkadaşlarımız birazdan tekrar gözaltından çıkacak, biz yine aynı yerde hakkımızı aramak için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber