Soykırım iddialarına gerçek fotoğraflarla tepki

Ermenistan'ın 24 Nisan'ı sözde soykırım günü olarak anmasına ve Ermeni soykırım yalanlarına dikkat çekmek isteyen Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ile Kocaeli Üniversitesi'ndeki Azerbaycanlı öğrenciler Ermeni zulmünü anlatan sergi açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler Belediye İş Hanı önünde anlamlı bir sergi açtı. Yürüyüş Yolu üzerinde açılan sergi ile Ermenistan'ın sözde soykırım yalanına tepki gösterildi. Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu'da yaşayan Ermenilerin zorunlu göçe tabi tutulmasını soykırım olarak değerlendiren, Ermenistan'ın sözde soykırım günü olarak değerlendirdiği 24 Nisan'da açılan sergiye halk büyük ilgi gösterdi.

1914- 1915 yılları arasında Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve 1992 yılında Karabağ'da Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamları anlatan 180 fotoğraftan oluşan serginin açılışına Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar ile Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler katıldı. Üniversite öğrencileri Anar Asadov, Turan Memmedli ve Emre Ünver vatandaşlara fotoğraflar ve sözde soykırım hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların dikkatini Ermeni yalanlarına çekmek istediklerini ifade eden Bilal Dündar, tarihçilerin bu konu hakkında verecekleri kararlara saygılı olduklarını ve uluslararası saygın tarihçilerin ortak kanaatinin Türklerin soykırım yapmadığı yönünde olduğunu söyledi. Ayrıca İslam Konferansı Örgütü'ne bağlı 54 ülke ile Macaristan, Pakistan, Meksika ve Kolombiya ülkeleri ile ABD'nin dört eyaleti1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaşanan olayları soykırım olarak kabul etti? dedi. Dündar, ?Biz soykırım yapan dedelerin torunları değiliz. Türk toplumu asla soykırım yapmaz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber