Hasan Bayar: Eğitim hizmetleri sayesinde çocuklarımız üniversiteli oldu

Cizreli kanaat önderi Hasan Bayar, dershaneye yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayar, "Daha önce Cizre, Şırnak ve bu çevrede üniversiteyi kazanacak kişiler parmaklarla gösterilecek kadar azdı. Allah razı olsun, bu hizmetler buraya geldi ve üniversiteyi kazanmalar günden güne fazla oldu." dedi.

Hastanelerde Cizreli, Şırnaklı başhekim, doktor ve memur görmeye başladıklarını vurgulayan Hasan Bayar, şöyle konuştu: ?Başka yerlere gittiğimiz zaman üst kıdemde olan Cizreliler var. Siz de duyuyorsunuz ve görüyorsunuz. Bunlar inşallah bir kaç sene içerisinde daha fazla olur. Görüyorsunuz buraya gelen hizmetleri. Bu hizmetlerden dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.?

Bölgedeki en büyük sorunun cahillik olduğunu belirten Bayar, "Zaten üstadımız Bediüzzaman'ın da tespit ettiği gibi, bu yörede hastalıklardan birisi de cehalet. Bunun ilacı da ilim ve marifet. Müspet ilim ve dini bilgiler bir araya geldiği zaman hizmetler artıyor, insanlar daha güzel yerlere gidiyor. Bilenle bilmeyenlerin bir olmadığı Kur'an-ı Kerim'de ifade buyruluyor. Peygamberimiz de ilmin Çin'de bile olsa gidip alınmasını istiyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber