Yozgat İş Kurumu TYÇP'de 876 kişiye iş sağladı

Yozgat İş Kurumu İl Müdürlüğü açtığı Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 876 kişiye iş imkanı sundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, İş Kurumu'nun istihdama yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, TYÇP ve açtığı iş garantili meslek edindirme kurslarıyla istihdama büyük katkılar sağladığını söyledi. Yozgat ve ilçelerinde iş garantili meslek edindirme kurslarının açılması yönünde çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Öcal,?Önümüzdeki günlerde 21 iş kolunda iş garantili kurs düzenleyeceğiz. Kurslarımızın açılabilmesi için ilgili kursa en az 10 kişinin müracaat etmesi gerekmetedir. Yine ilçe ve merkezde 375 kişinin katılacağı girişimcilik kursları düzenleceyeceğiz?dedi.

İl genelinde TYÇP kapsamında 81 projenin devam etiğini ve bu projelerde 876 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Öcal, ?İşsizliğin azaltılması, istihdamın artması ve toplum yararına hizmet üretilmesi için TYÇP'ye büyük önem veriyoruz? diye konuştu.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarının da bulunduğunu ifade eden Öcal, engellilerin topluma kazandırılması ve sosyal hayata adepte edilmesi için onlara yönelik kurslar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber