Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Kamuda istihdam yapısını değiştiren 4/B statüsünde eleman çalıştırma uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünal, Türk Diyanet Vakıf-Sen'in Kastamonu şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 6002 sayılı kanun ile din hizmetleri sınıfına getirilen ek gösterge uygulamasında, diploma farkının kaldırılması ve diyanet çalışanlarının tamamına uygulanması gerektiğini söyledi.

Kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerinin insanca yaşaması için hakça bir paylaşım ve adil bir gelir dağılımı istediklerini ifade eden Ünal, "Kamuda istihdam yapısını değiştiren 4/B statüsünde eleman çalıştırma uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. 4/B ve açıktan vekil olarak çalışanlar kadrolu statüye geçirilmelidir" diye konuştu.

Nuri Ünal, en ücra köşelerde görev yapan din görevlilerinin aileleriyle insanca barınabilmesi için TOKİ, İl Özel İdareleri ve belediyeler gibi ilgili kurumlarca lojmanlar yapılması gerektiğini kaydetti.

Bayramlarda ve hafta sonlarında tatil yapmayan din görevlilerinin çalışma şartlarının da gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Ünal, "Köylerde görev yapan din görevlilerine mahrumiyet tazminatı verilmeli" dedi.

Basın toplantısına, çok sayıda din görevlisi de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber