Büyükşehir Belediyesi, yangınları THK ile birlikte söndürecek

Büyükşehir Belediyesi, yangınları Türk Hava Kurumu (THK) ile birlikte söndürecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türk Hava Kurumu (thk) Genel Başkanı Osman Yıldırım, thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve beraberindekileri kabul etti.

Özhaseki, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'deki büyük yangınlara havadan müdahale etmek için thk'den destek istedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangınlarda itfaiyelerin yetersiz kaldığını belirten Özhaseki, "Bu durumda thk'nin havadan müdahalesi gerekebiliyor. Bir diğer önemli nokta da orman yangınları. Zaten Kayseri'de ağaç zor yetişiyor. İtfaiyecilerin orman yangınlarına müdahale etmesi zaman alıyor ve sıkıntılı bir süreç başlıyor. Araçların çıkamadığı yerler oluyor. thk ile bir sözleşme imzalayacağız. Sözleşme neticesinde, talep halinde büyük ve küçük uçaklarını istediğimiz yere ulaştıracak. Saatlik ücretleri var ama bu ücretler çok önemli değil. Zaten karşımızdaki kurum, devletin kurumu. Kar amacı gütmeyen bir kurum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

thk Genel Başkanı Osman Yıldırım da bölgede çıkabilecek yangınlara kısa sürede müdahale edilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Çıkacak yangınlara en kısa sürede müdahale edeceğiz. Çünkü buradaki fabrikalarımız, mobilya üretim tesislerimiz ve bütün Kayseri sanayisi ülkemiz için çok önemli. thk, Avrupa'nın en büyük yangın söndürme filosuna sahip. Bu uçakları kullanarak çıkabilecek yangınları söndüreceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber