'4. Oku, Araştır-Düşün, Konuş' münazara etkinlikleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce düzenlenen ''4. Oku, Araştır-Düşün, Konuş'' münazarada, Bağcılar İbni Sina Lisesi ile Bağcılar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığını tartıştı.

Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, kişinin, kafasında soru işareti oluşturan konuları okuyarak ve araştırarak çözümlemesi gerektiğini söyledi.

Kaya, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının bir ülke için başlı başına mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, bu konudaki bilinçlendirmenin küçük yaşta yapılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de bağımlılık konusunda soran ve sorgulayan bir gençlik yetişmesi gerektiğini anlatan Kaya, ''Ülkemizde her konuda özgür düşünen bireylerin yetişmesini istiyorum'' dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, zararlı alışkanlık veya bağımlılık yaratan maddelerin hedef kitlesinin gençler olduğunu dile getirerek, İstanbul'da 2.5 milyona yakın öğrencinin olması dolayısıyla bağımlılık konusunun daha da önem taşıdığını kaydetti.

Münazaraların gençlere düşündüklerini söyleme fırsatı verdiğini ifade eden Yıldız, ''Gençlerimizin bizlere, anne-babalara, cemiyete ve toplumun bütün kesimlerine söyleyecek sözleri var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu en önemli çalışmalardan birisi olan öğrenci odaklı, öğrenci merkezli yeni müfredat çalışması bu konuya açıklık getiriyor. Dolayısıyla münazaralardaki temel amacımız, çocukların etken olduğu, kendilerini daha iyi ifade ettiği bir ortamın sunulmasıdır'' diye konuştu.

-Sigara bağımlılığını arttıran etkenler-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı da, münazaranın, soru sormayı öğreten güzel yollardan birisi olduğunu belirterek, karanlıkların sorulan sorular ile aydınlanacağını vurguladı.

Sigara bağımlılığının artmasında uluslararası faktörlerin ve devlet eliyle yayımlanan reklamların etkili olduğunu söyleyen Balcı, konuşmasına şöyle devam etti:

''Yapılan tanıtım ve reklamlar ile zehir tacirleri, insanların iradelerinin üzerine çökmüşler ve bizleri düşünemez, soru soramaz hale getirmişler. Aksi takdirde, iradelerine kastedilmiş olmasaydı, bu kadar reklam ile bu konunun üzerine gidilmiş olmasaydı, üniversite bitirmiş, bürokrat, aydın olmuş kişilerin ceplerinde katil yazan bir maddeyi gezdirmeleri ve içmeleri nasıl mümkün olabilir- Temennim sigara, alkol gibi maddelerin satımında yeni düzenlemelerin getirilmesidir. Bu münazarada, bağımlılık konusuna değinmiş öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.''

Etkinlikte daha sonra, Bağcılar İbni Sina Lisesi ile Anadolu Sağlık Meslek lisesi öğrencileri arısında, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığının tartışıldığı münazaranın ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından yarışan öğrencilere birer kitap seti ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber