Kepez'de A. Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi mayısta hizmete açılıyor

Antalya'nın Kepez Belediyesi, atıl duran alana kültür merkezi ve Osmanlı Bahçesi yaparak, Varsak'a sosyal yaşam merkezi kazandırdı. Meclis kararı ile Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi adı verilen 150 kişilik merkez mayıs ayında hizmete girecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Varsak'ta Karşıyaka Mahallesi eski belediye hizmet binası yanındaki Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi ve Osmanlı Bahçesi'nin yapımı tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü, Varsak Belediyesi döneminde düğün salonu olarak yapılan, ancak atıl halde duran bina tadilat ve güçlendirme çalışması ile 150 kişilik butik kültür merkezi haline getirildi. Böylece Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nin ardından ilçeye ikinci bir kültür merkezi daha kazandırılmış oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de eski belediye binasının yanında yıllardır değerlendirilmeyen ve içerisinde çınar ağaçlarının olduğu 5 bin 500 metrekarelik alanı, peyzaj çalışmasıyla Osmanlı Bahçesi olarak düzenledi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi ile bölgenin sanatsal ve sosyal etkinliklerinin yapılacağı tesis ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Atıl bir binayı sinema gösterisi, tiyatro sunumu, paneller, söyleşiler, sergiler yapılabilecek güzel bir butik kültür merkezi haline getirerek Varsak'a ve Kepez'e kazandırdık.? dedi.

Üç bin 479 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve toplam 527 metrekarelik inşaat alanına sahip olan kültür merkezinde çok amaçlı 150 kişilik salon, fuaye alanı, idari ofis, PTT teknik odası, bay-bayan tuvalet, depo, açık büfe, mutfak ve misafir hazırlanma odası bulunuyor.

Kepez Meslek Eğitim Kursları Varsak şubesi haline getirilen eski belediye binası yanındaki 5 bin 500 metrekarelik alan da Osmanlı mimarisinden esinlenerek hazırlanan bir proje ile park haline getirildi. Çınar ağaçlarının altında oturma alanları oluşturulurken, su havuzu da parka görsel bir güzellik kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber