Engelliler ve alzheimer hastaları parmak izinden tanınacak

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan parmak izi uygulamasıyla engelliler ve alzheimer hastalarının kaybolma korkusu bitiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin, İzmir'de 747 hasta ve engellinin parmak izini alarak veri bankasına yüklediği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından başlatılan "Parmak İzi Veri Bankası" projesi, alzheimer hastaları ile kendini ifade edemeyen zihinsel ve bedensel engelli kişilerin kaybolduktan sonra kimlik tespitini ve yakınlarına teslim edilmesini kolaylaştırıyor. 1 Ocak 2012'de başlayan proje kapsamında harekete geçen Toplum Destekli polis ekipleri, şehir merkezinde ve dış ilçelerdeki 95 sivil toplum kuruluşu ve dernekle görüştü. Bin 256 aileyle de birebir görüşen ekipler, projeyi anlattı. Hasta yakınları, aileleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından da olumlu karşılanan proje, büyük bir destek gördü. 5 yaş ve üzerindeki hastaların ve engellilerin evlerine özel olarak gidilerek ya da dermek binalarında yapılan toplantılarda parmak izleri alındı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın veri bankasına gönderildi. 3,5 aylık sürede İzmir şehir merkezinde ve dış ilçelerde yaşayan ve kaybolma ihtimali bulunan 747 hasta ve engellinin parmak izinin alındığı bildirildi. Kaybolan alzheimer hastalarının ve engellilerin tekrar parmak izlerinin alınacağı, eski kayıtla eşleştirileceği ve bu şekilde kimlik tespiti yapılarak yakınlarına ulaşılacağı öğrenildi. Parmak izi veri bankasına yüklenen hastaların bilgisayarda kayıtlı bir fotoğrafı, yakınlarının adres ve telefon bilgilerinbulunacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber