Bitlis'te yolcu taşımacılığında kartlı sisteme geçiliyor

Bitlis Sınırlı Sorumlu Şehir İçi Taşımacılık Kooperatif Başkanı Felemez Gök, 1 Mayıs Salı gününden itibaren lüks midibüslerle taşımacılık yapacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gök, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni aldıkları 25 midibüsle Avrupa standartlarında bir taşımacılık yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Otobüslerde muavin ve parayı kaldıracaklarını söyleyen Başkan Gök, ?Yolcu taşımacılığını şuanda diğer kentlerimizde kullanılan akıllı kartlarla yapacağız. Bu nedenle araçlarımızda muavin ve nakit parayı kaldırıyoruz. Ayrıca araçlarımızda özürlülerinde rahat bir şekilde yolculuk yapması için özel özürlü rampası mevcuttur. Bitlis'te çeşitli yerlere kurulacak kart dolum merkezimiz sayesinde vatandaşlarımız istedikleri her yerde kartlarını doldurabilecekler. Üzerlerinde ilimizin değişik fotoğraflarının yer aldığı kartlarımızın ilk satış bedeli 5 TL'dir. Ayrıca kartları olmayan vatandaşları ise tek kullanımlık kartlarla araçlarımıza binebilecekler. Ancak belli bir zaman sonra bu tek kullanımlık kart sistemini kaldıracağız? şeklinde konuştu.

Özellikle öğrencilere çok avantajlı kampanyalar yaptıklarını dile getiren Gök, ?İlkokul ve lise öğrencilerine günde 4 biniş hakkı verilecektir. Bu da aylık olarak 50 TL'ye tekabül ediyor. Halkımız sağlıklı ve ferah yolculuk yapsınlar diye ne gerekiyorsa yapacağız. Bütün araçlarımızda hem kamera sitemi olacak hem de araç takip sitemi olacak. Hangi aracımız nerede ve hangi aracımızda istenmeyen bir durum olursa anında müdahale edilecek? diye konuştu.

Özellikle belediyeden durak konusunda yardımcı olmalarını beklediklerini anlatan Feemaz Gök, ?Yeni alınan midibüsler eskilere nazaran biraz daha geniş ve uzun olduğu için çarşı merkezinde olası bir trafik sıkışıklığında sıkıntı yaşanacaktır. Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı çarşı içindeki park sorununu çözüme kavuştursun, ya da bizlere belirli duraklar temin etsinler. Aksi takdirde bu şekilde yeni araçlarımızla çalışmamız kolay olmayacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber