Çağrı merkezlerinde 350 bin kişi olmalı

Bakan Yıldırım, ''Türkiye'nin 2023 hedeflerini dikkate aldığımızda, çağrı merkezlerindeki koltuk sayısının 350 bin olması lazım'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Call Center Hotel (CCH) İzmir'in açılışında yaptığı konuşmada, kişilerin kısa süreli konaklamalarda otelleri tercih ettiği gibi şirketlerin de çağrı merkezi çalışmalarını profesyonellere teslim edebileceğini anlattı.

Çağrı merkezlerinden hizmet alan firmaların, iş geliştirme çalışmalarını yürütmelerinin yeterli olduğunu anlatan Yıldırım, ''Çağrı merkezleri, 'Siz günübirlik işlerinizle ilgilenin, ürünlerinizin tanıtımına yönelik, hizmet kalitesinin gelişimine yönelik, müşteri memnuniyetine yönelik işleri biz yapalım' diyorlar'' dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri içinde çağrı merkezlerinin de yer alması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin 2023 hedeflerini dikkate aldığımızda, çağrı merkezlerindeki koltuk sayısının 350 bin olması lazım. Türkiye'nin hakkı bu, erişebileceği rakam bu. 350 bin koltuk, 1 milyon insana aş, iş demek. En büyük derdimiz işsizlik. Bu bir başlangıç. Gençler, çağrı merkezlerinde kariyerlerini başlatıyorlar, buradan daha iyi yerlere gidiyorlar. Erzincan'da çağrı merkezi açılışı yapmıştık. Orada bir teyze yanıma geldi ve 'Sağolasın, oraya bir kız beğenme merkezi açmışsınız' dedi. Çağrı merkezlerinin böyle bir sosyal bir faydası da var. Gençler tanışıp, evlenip yuva kuruyorlar. Sadece milletin derdine derman olmakla kalmayıp kendi ihtiyaçlarını da karşılıyorlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber