Düşkünler Yurdu'nda böbrek satıldığı iddiaları asılsız çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2005 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Düşkünler Yurdu Müdürü Servet Akın, Düşkünler Yurdu'nda kalan Nami Çiftçi'nin böbreklerinin alındığı iddialarına yönelik bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Düşkünler Yurdu Müdürü Servet Akın, Belediye Düşkünler Yurdu'nda uzun yıllardır kalan Nami Çiftçi adlı zihinsel engelli şahsın böbreklerinin yurt görevlileri tarafından satıldığı iddialarını yalanlayarak, "Onlar bizim evladımız. Böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Akın, yurtta 12'si bayan, 14'ü erkek olmak üzere toplam 26 kimsesiz ve düşkün vatandaşı barındırdıklarını belirterek, "Onların buradaki tüm sorumlulukları bize aittir.

Nami Çiftçi isimli yurt sakinimiz ile ilgili ortaya sürülen iddialar tamamen asılsızdır. Elazığ Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi'nden almış olduğumuz rapora göre, Nami Çiftçi'nin her 2 böbreği yerindedir ve sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır. Ayrıca, adı geçen şahsın vücudundaki diğer organlarda da bir eksiklik olmadığı da raporlarla desteklenmiştir" diye konuştu.

Elazığ Düşkünler Yurdu Müdürü Akın, haklarında çıkan bu tür asılsız iddiaların düzenli ve istikrarlı bir çalışma prensibine sahip olan kurumları karalamaktan öteye gidemeyeceğini ifade ederek, "Bizim kurum olarak temel prensibimiz, burada kalan kimsesiz ve düşkün vatandaşlarımızla vicdani muhasebemizi yaparak, sevgi ve şefkatle ilgilenmektir. Onlar bizim evladımız. Bu vicdansız yaklaşımlarla kurumumuzun yakından ve uzaktan hiçbir ilgisi yoktur, olamaz" şeklinde konuştu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber