Halk oyunları yarışması festival havasında geçti

Batman Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nin düzenlediği halk oyunları yarışması festival havasında geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 dalda yapılan yarışmaya okul ekipleri ve öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi. Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki yarışmada Batman merkez ve ilçelerden yaklaşık 60 okul ekibi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren Atatürk Kapalı spor Salonu'na gelen öğrenciler öğretmenleri eşliğinde giyinip yarışmaya hazırlandı.

Çekişmeli geçen yarışmada ekipler hünerlerini sergilerken bazı oyuncuların ayakkabıları ayağından çıktı, mendili düştü. Yaklaşık üç aydır bu yarışmaya hazırlandıklarını belirten öğrenciler, heyecanlı olduklarını, kazanmak istediklerini söyledi.

Yarışmada minikler dalında M.Akif İlköğretim Okulu birinci, Necat Nasıroğlu İlköğretim Okulu ikinci ve 16 Mayıs İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde Yavuz Selim İlköğretim Okulu birinci, Kozluk Gençlik Merkezi ikinci ve TPAO 100. Yıl İlköğretim Okulu ise üçüncü olmayı başardı. Gençler kategorisinde Yahya Kemal Beyatlı Lisesi birinci, Mevlana Anadolu Lisesi ikinci ve Gercüş Anadolu Lisesi ise üçüncü geldi. Büyüklerde yarışan 3 ekipten Batman Halk Eğitim Merkezi birinci, Hasankeyf Halk Eğitim Merkezi ikinci olurken, Batman Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti. Stilize miniklerde Sabri Ülker İlköğretim Okulu, yıldızlar stilizede Gazi YİBO, gençlerde de Özel İdare Lisesi birinci oldu. Jüri özel ödülü ise Batman Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Halk Oyunları ekiplerine verildi.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, yarışmanın Batman folklorunun gelişmesi adına bir ilk olduğunu ve devamının geleceğini söyledi. Ekinci yaptığı açıklamada, ?Bizim gönlümüzde yarışmaya katılan tüm ekiplerimiz birinci gibidirler. Özellikle yarışma esnasında bazı okullarımızın Batman yöresinin dışında Bolu, Siirt, Ege ve Diyarbakır yöresi oyunlarıyla katılım sağlaması mutluluğumuzu ikiye katladı. Bizim için Batman kültürünün ve folklorunun hak ettiği konuma gelmesi için bu bir başlangıçtı. Devamının gelmesi için kurum olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber