Türk Eğitim-Sen, öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı/ Video

Haber Giriş : 30 Nisan 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olayları, Türk Eğtim-Sen tarafından protesto edildi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, eğitim çalışanlarına sahip çıkması için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e çağrıda bulundu.

Türk Eğitim-Sen üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınadı. Pankart ve sloganlarla öğretmenlere sahip çıkılmasını isteyen grup üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e çağrıda bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının gün geçtikçe arttığını belirterek, "Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne

sermektedir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ve bürokratlarının bu içler acısı ve düşündürücü manzarayı film seyreder gibi seyretmesi, öğretmenleri sahiplenmemesi, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlamaması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır" dedi.

Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar olarak görülemeyeceğinin altını çizen Bostan, "Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de; öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler, onları küçümseyip, hor görenler

okullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır. Okullarda öğretmenin etkinliği son yıllarda çok azaltılmıştır. Öğretmenler etkisizleştirilmiş ve yetkisizleştirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir" şeklinde konuştu.

"Okullar Teksas'a dönmektedir" diyen Bostan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Eğitim çalışanlarını sahiplenin, öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti durdurun, onların can güvenliğini sağlayın. 'Personelimin kılına zarar gelirse, karşınızda beni bulursunuz' deyin. Öğretmene kaybettiği itibarını kazandırın".


Öğretmene yönelik şiddeti protesto eden grup, bakanlığı göreve çağırdı

Öğretmenlere yapılan saldırıları protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, şiddetin durdurulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan bir grup Türk Eğitim-Sen üyesi, ?Alo 147 imdat yetişin dayak yedim', ?Bakan öğretmenine sahip çık' dövizleri taşıdı. Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube Başkanı Sevgi Yalav, öğretmenlere yapılan saldırıların son günlerde arttığını söyledi. Öğretmenlerin, öğrenci ve veliler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını belirten Yalav, ?Öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.? dedi.

Uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın sessiz kaldığını öne süren Yalav, bakanlığın kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yapılan şiddete karşı önlem alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu kaydeden Yalav alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: ?Okullarda güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalı. Öğretmenlere okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tüm tedbirler alınmalı. Öğretmenlere kaybettiği itibarı yeniden kazandırılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup, kollayan bir bakanlık haline gelmeli.?

?Bakan uyuma öğretmene sahip çık', ?Öğretmene uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan atan grup üyeleri, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber