'Öğretmenlere şiddet artıyor' diyerek tebeşir bırakıp, eylem yaptı

Bursa'da, bir grup eğitimci son zamanlarda öğretmenlere yönelik artan saldırıları protesto etmek için Milli eğitim Müdürlüğü binası önünde tebeşir bırakma eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 nolu şubeleri tarafından düzenlenen tebeşir bırakma eyleminde eğitimciler tebeşir bıraktı. Sırtlarına 'Hatalıysam Alo 147'yı arayın' yazılı kağıt asan grup adına açıklamayı Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptı. Öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını ileri süren Türkoğlu, "Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte ve öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir." dedi.

Televizyon dizilerindeki şiddet sahnelerinin de öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Selçuk Türkoğlu şunları kaydetti: "Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, gizi ve fimler de öğrencileri şiddete yöneltmektedir. Okullarda çeteleşme vardır. Güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalar ile tehdit boyutunda gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır."

Açıklamanın ardından ellerindeki tebeşirleri protesto amacıyla yere atan grup adına Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, 'Alo 147 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ni aradı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i öğretmenleri korumaya davet eden Sarnık, görevliyle konuşmasını da canlı olarak gazetecilere megafonla dinletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber