Bebek için en ideal besin anne sütü

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Ebru Atike Temel, yeni doğan bebek için en ideal besinin anne sütü olduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Ebru Atike Temel, çocuğun anne sütü ile beslenmesinin sayısız yararları olduğunu belirterek, "Anne sütündeki antikorlar bebeği mikroplu hastalıklara karşı korur. Bu nedenle anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal, öksürük, nezle ve diğer sık görülen bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanır'' dedi.

Yeni doğan bebeklerin en az iki saat ara ile emzirilmesi gerektiğini belirten Dr.Ebru Temel, şöyle konuştu: "Bebekleriniz uyuyorsa uyandırın. Anneler bebeklerinin geceleri, 3- 4 saatten fazla uyumasına izin vermeyin, uyandırıp mutlaka emzirin. Bebeğin sık emmesi anne sütünü artıracak en önemli etkendir."

ANNE SÜTÜ TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILAR

Anne sütünün, birçok özelliğinden dolayı bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşıladığını kaydeden Dr.Ebru Atike Temel, şunları söyledi: "Anne sütü tek başına ilk 4-6 ayda D vitamini dışında da bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Sindirimi daha kolaydır. Çünkü anne sütü, sindirime yardımcı olan enzimleri (lipaz, amilaz gibi) içerir. Bebeğin büyüme ve gelişmesi için gerekli minerallerin (çinko, demir) barsaktan emilimini kolaylaştırır.Bebeğin büyümesinde çok önemli olan madde olan linoleik asitten zengindir. Protein ve mineral miktar inek sütüne göre daha az olmasına rağmen barsaktan emilimi fazla olduğundan bebeğin ihtiyacını karşılamaya yeterlidir."

Anne sütünün içerdiği yağın bebeğin şişman olmasını önlediğini anlatan Temel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böylece ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek ateroskleroz (damar hastalıkları) ve şişmanlığın neden olabileceği diğer hastalıklardan bebeği korur."

Bebeklerde görülen pişiklere anne sütü içenlerde daha az rastlandığını ifade eden Dr.Ebru Atike Temel, "Pişikler anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülür" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber