Re'sen emekliler de 28 Şubat davasına müdahil oluyor

28 Şubat döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden re'sen emekli edilen subaylar, postmodern darbeyle ilgili açılacak davaya müdahil olacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Re'sen Emekliler Derneği üyesi 150 subay, 28 Şubat süreciyle ilgili iddianamenin hazırlanmasıyla birlikte davaya müdahillik başvurusunda bulunacak. Dilekçelerini hazırlayarak iddianamenin hazırlanmasını bekleyen subaylar, postmodern darbenin aktörü eski komutanlardan yargı önünde hesap sormak istiyor. O dönemin mimarlarının yargıya hesap verecek olmasının bir demokrasi zaferi olduğunu belirten re'sen emekliler, böylelikle yıllardır yaşadıkları haksızlıkların acısının biraz olsun dineceğine inanıyor.

Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 28 Şubat postmodern darbe döneminde TSK'dan yüzlerce subay-astsubay-uzman jandarma ve uzman erbaşın yasal hiçbir dayanağı olmayan düzmece belgelerle tasfiye edilerek meslekten çıkarıldığını söyledi. Bu süreçte özellikle Batı Çalışma Grubu (BÇG) tarafından yürütülen çalışmalarda, TSK bünyesinde binlerce personelin takip edilerek fişlendiğini, bir çoğunun inanç, yaşam tarzından dolayı Etimesgut'ta baskı ve işkencelere maruz bırakıldığını kaydeden Kahramaner, cuntacı zihniyete hizmet edemeyeceği düşünülen diğer personellerin ise meslekten çıkarılmayı gerektirmeyen basit disiplin suçları gerekçe gösterilerek re'sen emekli edildiğini vurguladı.

Bin yıl sürecek söylemleri ile başlatılan, millet iradesini hiçe sayan bu sürecin, demokratik hayatı kesintiye uğrattığını, ülkenin ekonomik yapısında da ciddi tahribatlara yol açtığını belirten Kahramaner, bugün o dönemin mimarlarının yargıya hesap verecek olmasını 'demokrasinin zaferi' olarak değerlendirdi.

MÜDAHİL OLACAĞIZ

"O dönemin mağdurları olarak derneğimiz, 28 Şubat darbesi ile ilgili açılacak davaya müdahil olacak." diyen Kahramaner, şöyle devam etti: "Meslektaşlarımızı disiplinsizlik adı altında TSK'dan tasfiye edildikleri yetmezmiş gibi, BÇG tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazılı mesajlarla, TSK'dan ilişiği kesilenlerin işe alınmaması yönünde telkinde bulunulmuştur. İçinde bu kadar kin ve nefret barındıran o zihniyet elbette yargı önünde bunun hesabını verecektir. Bu bağlamda dernek olarak çalışmalarımız sürüyor. Derneğimizin üyesi 150 subay-astsubay iddianamenin hazırlanıp mahkemeye sunulmasıyla birlikte davaya müdahillik başvurusunda bulunacak. Hukukçularımız süreci yakından takip ediyor, müdahillik dilekçelerimiz hazır."

Bu güzel süreç ile birlikte, darbe döneminde mağdur olanların tüm özlük haklarının iade edileceğini, darbelerin yarattığı insanlık dışı izlerin silineceğini ifade eden Kahramaner, "Bu süreç demokrasinin, halk iradesinin, adaletin, yargının dürüst, kanunlar çerçevesinde işlediğinin bir yansımasıdır. Hukuk gözetmeden insanları inançları, kültürleri, değerleri uğruna TSK'dan attırarak kötü süreci yaşatanların hukuk önüne çıkacak olması içimizi biraz olsun rahatlatacak, acılarımızı hafifletecektir. Adalet tecelli edecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber