AKP'nin istediği 'beşibiryerde' ne?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu, milletin kendilerine ilçe ve büyükşehirlerle merkezi yönetimi verdiğini söyledi. Mehmet Müezzinoğlu, "Biz beşibiryerde istiyoruz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları ile merkezi yönetim olmak üzere ''üçübiryerde''yi partisine verdiğini belirterek, ''Ama bize yetmiyor. Bize 'beşibiryerde' (Cumhurbaşkanlığıve bürokrasideki bazı yerler) lazım'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı'nca düzenlenen ve
İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ile Kocaeli il
teşkilatlarının katıldığı eğitim programı, Bostancı Green Park Otel'de
başladı.

Toplantının açılışında konuşan Müezzinoğlu, ''önce millet, ülke'' sözü verdikleri için milletin kendilerini bu noktalara taşıdığını vurgulayarak, ''Bizleri bu noktalara taşıyan ilkelerimizi asla gözardıetmemeliyiz'' dedi.

Müezzinoğlu, bu ilkelerden ayrılmamanın 3 sırrı olduğunu ifade ederek, bunların ''siyaseti saygın, samimi ve duyarlı yapmak'' olduğunu kaydetti.

-''ERDOĞAN ÖRNEK KİŞİ''-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ''örnek kişi'' olarak gösteren Müezzinoğlu, Erdoğan'ın milletine hizmet etmek için önüne çıkan engellerden yılmadığını bildirdi.

Müezzinoğlu, ''Hapse girdiği gün 'benim konumum önemli değil' diyerek, milletin olması gereken konumuyla ilgilendiği için oralarda milletini ve ülkesini büyütecek projeler geliştirdi'' diye konuştu.

AK Parti'lilerden ''gelinen noktayı yeterli görüp toplumun sorunlarına, duyarlılıklarına ilgilerini azaltmamalarını'' isteyen Müezzinoğlu, partisinin ülke için yaptıklarını halka anlatmaktan da vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

Müezzinoğlu, ''Bu anlamda ciddi tereddütlerim var. 30 ayda çok şey verdik. Hala sorunlarımız var. Bunları da biz çözeriz. Bunu bu şekildeanlatmalıyız'' dedi.

''AK Parti'' denilince akla ''marka'', ''güçlü bir parti'' gelmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, ''Nasıl 'Mercedes' denilince 'sağlam araba' akla geliyorsa, 'AK Parti' denilince de 'dürüst, samimi, çalışkan, güvenilir insanların bulunduğu çatı' akla gelmeli'' diye konuştu.

-''DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ''-

Milletin kendilerine ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile merkezi yönetimde görev verdiğini anlatan ve bunu ''üçübiryerde'' olarak tanımlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Üçübiryerdeyi millet bize verdi. Bu millet bize çok şey verdi. Bize hakkını vermek nasip olsun. Üçübiryerdeyi verdi, ama bize yetmiyor. Bize beşibiryerde lazım. Beşibiryerdeyi almak için de bugünkü çizgimizi bozmadan devam etmemiz lazım. Beşibiryerdeyi elde edebilmek için akla ve sabra ihtiyacımız var. Akıllı ve sabırlı bir şekilde her geçen gün daha çok çalışmalıyız.''

-SORULARI YANITLADI-

Toplantı sonrasında bir basın mensubunun ''Konuşmanız sırasında üçübiryerdenin ne olduğunu söylediniz. Diğerleri nelerdir?'' sorusu üzerine Müezzinoğlu, bu ikisinin ''Cumhurbaşkanlığı ve bürokrasideki bazı yerler olduğunu'' söyledi.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Siyasi partilerin hedefleri bitmez. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hedefleri hiç bitmez. Bugün beşibiryerde, yarın onubiryerde isteriz. Neticede her kurum ve kuruluşun yönetiminde söz sahibi olmayı millet ve ülke adına arzu ediyoruz, talep ediyoruz. Bu beşibiryerde, onubiryerde, hepsi olur. Mesela bunun içine beldeleri de, muhtarlıkları da katarsak bunu onubiryerdeyi bulur.''

-''SİYASİ MİSYON, HER KURUMDA SÖZ SAHİBİ OLMAYI ARZU EDER''-

''Bunlardan biri Cumhurbaşkanlığı, diğeri Anayasa Mahkemesi mi?'' sorusuna ise Müezzinoğlu, şu karşılığı verdi:

''Tabii ki bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanlığı. Tabii, kurumlardaki ve kuruluşlardaki yönetimlerin nasıl şekillendiğini yasa belirlemiş. YÖK var, Anayasa var, yargı organları var, birçok yer var.Neticede Adalet ve Kalkınma Partisi de, bu ülkenin yönetimine talip olan siyasi bir misyon. Siyasi misyon da, yetkin olabileceği her kurumda söz sahibi olmayı arzu eder'' dedi.

Müezzinoğlu, ''Öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Mahkemesi mi olur?'' sorusu üzerine de, ''Zamanı gelince hepsi önceliğimizdir. Yarın neyse bu bizim önceliğimizdir. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili daha önümüzde 2-2.5 yıl var'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Beşibiryerdenin biri de Anayasa Mahkemesi olarak algılanabilir mi?'' sorusunu da şöyleyanıtladı:

''Anayasa Mahkemesi seçimlerini sandık yapmıyor. O sonraki süreçte şekillenme olur. Şimdi mesela RTÜK, Meclis'te şekilleniyor. RTÜK'te söz sahibi olmak veya RTÜK'ün doğru yönetilmesini, toplumun beklediği yönde yönetilmesini istemek, her siyasi partinin temel felsefesidir. Beşibiryerdeyi istiyoruz. Sonra da onubiryerdeyi istiyoruz.''

-TEŞKİLAT İÇİ EĞİTİM PROGRAMI YARIN SONA ERECEK-

AK Parti'nin İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Kocaeli il başkanları, il başkan yardımcıları, il kadın kolları başkanları, il gençlik kolları başkanları ve ilçe başkanlarının katıldığı teşkilat içi eğitim programı, yarın sona erecek.

Toplantıda, partililere, ekonomi, dış politika, sosyal politikalar, temel kavramlar ve teşkilat başlıkları altında AK Parti'nin ilke ve politikaları ile AK Parti iktidarının icraatları anlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber