Taşeron işçilerinin kadro talebi

Van'da, taşerona bağlı olarak çalışan işçiler, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nin ardından Gölcük ve Düzce'de çalışan geçici işçilere kadro verildiğini iddia ederek, "Depremden dolayı dağıtılan kadroların aynısını istiyoruz" dediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dolayısıyla yapılan etkinliklere katılmanın yerine Dabbağoğlu Parkı'nda bir araya gelen taşeronlara bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak çalışan işçiler, basın açıklaması yaparak kadro talebinde bulundular. Özel güvenlik başta olmak üzere otomasyon ve temizlik alanlarında çalışan taşeron işçiler olarak depremden sonra tüm kamu çalışanlarına deprem tazminatı adı altından 12 ay boyunca verilecek olan 300'er TL'lik ikramiyenin kendilerine de verilmesini talep ettiklerini belirten Güvenlik İş Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Zahit Çakır, "Depremden basına da yansıdığı üzere Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde anneler bebeklerini bırakıp kaçarken, kaçan annelerin bebeklerini o yiğit güvenlikçiler ve taşeron işçileri dışarı çıkarıyordu. Herkes kendi derdine düştüğü zaman bile hasta taşıyan hasta bakıcıları, temizlik, otomasyon işçileri ile güvenlikçiler yerlerini terk etmeden halkına hizmet ettiler. Öyle ki yaralıların tedavisinde doktorlardan daha fazla onlar ilgilendiler. Kimse binalara giremezken, bizler o binalarda battaniye, yastık ve tıbbi malzeme taşıyarak halkımıza hizmetin bahçede verilmesini sağladık" dedi.

Uygulanan çifte standartlardan ve köle gibi çalışmaktan bıktıklarını da dile getiren Çakır, "Bizler insanca yaşamak için adaletli bir maaş, memur ve işçinin sahip olduğu özlük haklara, herkese verilen deprem tazminatının bizlere de verilmesini, yetkililerin herkese yaptığı teşekkürü asıl hak eden bizlere yapılması ve her şeyden önemli olan Marmara Depremi'nin ardından Gölcük ve Düzce'de geçici olarak çalışanlara verilen kadronun aynısını bizlere verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber