Burdur'da olaysız 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Burdur'da olaysız kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köprübaşı mevkiinde toplanan CHP, ÖDP, Eğitim- Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Sosyalist Parti, DİSK, KESK, Devrimci Gençlik Birliği'ne bağlı yaklaşık 500 kişi Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. İşçi Bayramı'nda 350 polis memuru görev aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kutlamaların yapılacağı bölgeye güvenlik şeridi çekerek katılımcıları tek tek arayarak alana aldı. Kutlama alanına alınmayan bir grup genç, slogan attı. Grup üyeleri Çevik Kuvvet eşliğinde alana geldi. Türk Eğitim Sen mensupları ise Kürtçe pankart açıp slogan atan gruba karşılık vermek istedi. Polisin temkinli davranmasıyla olay çıkması engellendi. Grup, kutlama alanından slogan atarak uzaklaştı.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde polis etraftaki taşları temizleyerek, emniyeti sağladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, çeşitli sloganlar attı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Şeker-İş Burdur Şubesi Başkanı Mustafa Onay, ?Barış için, özgürlük için ve daha güzel bir dünya için birlikteyiz. Türkiye'yi yönetenlerin temel hedefi özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin sınırlarını genişletmek olmalıdır. Anayasa değişikliği tüm kesimleri uzlaşacağı bir zeminde gerçekleşmelidir. Emekçilerin çıkarları savaşta değil barıştadır. Çok kültürlü eşitlikçi özgürlükçü, demokratik bir anayasa talebimizi yükselteceğiz.? dedi. Kutlamalar, çekilen halaylar ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber