Ardahan'da ilk kez lazerle kapalı bel fıtığı ameliyatı yapıldı

Ardahan Devlet Hastanesinde bir ilkin yaşandığını belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Özkan, "Hastanemizde böyle bir çalışmadan dolayı başta Başhekim Burak ve Başhekim Yardımcımız Çağlar beye teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bundan sonra çevre illere bel fıtığı konusunda artık hasta sevk edilmeyeceğini belirten Özkan,

''Biz Ardahan'da ilk kez lazerle kapalı bel fıtığı ameliyatı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Hüseyin bey ilk hastamız dün ameliyatını yaptık, ameliyat sonrası problemsiz şekilde servise aldık, bugünde taburcu etmeyi planlıyoruz. Ameliyat öncesi şiddetli bel ve bacak ağrıları var iken, ameliyatın hemen akabinde ağrılarının geçtiğini bildirdi. Biz Ardahan'da cihazın yeni alınması vesilesiyle bu ameliyatı ilk kez yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle hastaların bundan sonra il dışına diğer illere gitmelerine hiç gerek kalmadı. Hastalarımız bu alanda Ardahan'da rahatlıkla ameliyat olacaklar'' dedi.

Kapalı ameliyatın açık ameliyattan farkının hastanın hemen normal hayatına dönmesi olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

''Açık ameliyata nazaran kapalı bel fıtığı lazerle bel fıtığı ameliyatlarında hastanın ameliyattan hemen sonra ayağı kalkması, hatta işine başlaması günlük hayata dönmesi mümkün olmakta. Açık ameliyatlarda bir aylık yatma süresi var iken burada bir günlük yatma süresi yeterli olmakta. Aynı zamanda her hangi bir cerrahi işlem cildi açarak yapmadığımız için sadece bir iğne ile lazer proglei işlem yaptığımız için hastaların estetik açıdan da her hangi bir mağduriyeti söz konusu olmamaktadır. Yine yatma ve hastanede kalma süresi kısa olduğu için hastane enfeksiyonları önemli bir problem bizim için, bunları da önlemiş olmaktayız.''

Hastalardan Hüseyin İkto ise "Şimdiye kadar gezemiyordum, ama ameliyattan sonra rahatlıkla gezmeye ve dolaşmaya başladım" dedi.

İkto, ''Doktorumuza çok teşekkür ediyorum. Ne muradı varsa Allah versin. Çok rahatladım. Şimdiye kadar gezemiyordum. Çok mağdurdum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber