Küçükler, Kültüryolu projesi için esnaftan destek istedi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Caddesi'nde uygulamaya başlayacağı Kültüryolu Projesi için semt esnafıyla istişare toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışması için düğmeye bastı. 500 milyon lira tutarındaki proje kapsamında Cumhuriyet Caddesi'ndeki tarihi iç kalenin çevresi yıkılıp yeniden modernize edilip, yeşil alan yapılacak. Anıtlar Kurulu'nun Kültüryolu projesini onaylamasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, cadde esnafıyla Belediye Meclis Salonu'nda istişare toplantısı düzenledi. Başkan Küçükler, Erzurum'u kış sporları ve kültür turizminde dünyanın marka şehirlerinden birisi haline getirmeyi istediklerini söyledi. Küçükler, bu amaçla da şehrin tarihi dokusunun ortaya çıkartılması amacıyla Kültüryolu projesini hazırladıklarını dile getirdi. Cumhuriyet Caddesi, Bat Pazarı, Rüstem Paşa Bedesteni,, Tebrizkapı ve Üç kümbetler'in bulunduğu büyük bir alanı kapsayan Kültüryolu projesinin Erzurum'un çehresini değiştireceğini dile getiren Küçükler bunun içinde söz konusu bölgelerdeki kamulaştırma öncesinde mülk sahiplerinin 'olur'unu almak istediklerini dile getirdi.

Esnafın Kültüryolu projesine destek çıkmasını isteyen Küçükler, "Bugün Kültüryolu projesinin kamulaştırma öncesinde hukuki sorunun çözmek için sizlerle bir araya geldik. Sizlerin desteği ile bu şehrin gelecek yüzyılına damga vuracak bir projeyi hayata sokmak istiyoruz." dedi. Başkan Küçükler, Cumhuriyet Caddesi'ne cephesi olan işyerlerinin arsa ve enkaz bedellerinin ayrı ayrı ödeneceğini de dile getirerek, kimseyi mağdur etmeyeceklerini anlattı.

"HUKUKİ VE VİCDANİ BOYUTLARINI GÖRÜŞMEK ÜZERE BİRARAYA GELDİK"

Cumhuriyet Caddesi'ndeki mevcut iş yerlerinin çoğunun imara göre yeşil alan üzerine kaçak yapıldığının da altını çizen Küçükler, "Biz hukuki ve vicdani boyutlarını görüşmek üzere sizlerle bir araya geldik. Kamulaştırma öncesinde sizlerin bilgilendirmek ve desteğini almak için burdayız. Kimseyi proje nedeniyle mağdur etmek istemiyoruz. Mülklerin arsa ve enkaz bedellerini ödeyeceğiz. Erzurum'u dünya kenti yapmak için bu projeyi uygulamaya sokmaya mecburuz. Çünkü çocuklarımızın güzel ve modern bir şehirde yaşamasını istiyoruz. Kamulaştırma sürecinde zulmetmeyeceğiz, ama zulme uğrayanda olmayacağız. Cumhuriyet Caddesi'nde capheye bakan işyerlerinin metrekaresine 2 bin 500 lira, ara ve arka sokaktakilerin ise metrekarelerine 650 lira ödeyeceğiz. Ama bunlar şu anda kesin rakamlar değil." dedi.

Başkan Küçükler kamulaştırma için Cumhuriyet Caddesi'ne cephesi Cumhuriyet Caddesi'nde iş yeri kiracıları ile mülk sahipleri ise kamulaştırma sürecinde mağdur edilmek istemediklerini dile getirdi. Bazı iş yeri ve mülk sahipleri Kültüryolu projesine karşı olmadıklarını ancak kendilerine daha iyi yerler sunulması karşısında Küçükler'e destek çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber