Kültür Bakanlığı, Melle Ahmet Cizri'nin divanını Kürtçe olarak bastıracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mem-u Zin'den sonra ikinci Kürtçe kitabı Melle Ahmet Cizri'nin divanını yayına hazırlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kürt yazar Kemal Burkay'ı makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Günay, Mem-u Zin'den sonra ikinci Kürtçe eser olarak Melle Ahmet Cizri'nin (Cizreli Molla Ahmet) divanını bastıracaklarını açıkladı. Günay, eserin orijinalini bir süredir aradıklarını, bulduktan sonra da yayın çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Günay, eserin önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları arasından satışa sunulacağını duyurdu.

Kemal Burkay'ı Türkiye'ye döndüğü ilk günlerde ziyaret ettiğini hatırlatan Günay, Burkay'ın kendisine iade-i ziyarette bulunduğunu söyledi. Burkay'ı uzun yıllardan bu yana tanıdığını aktaran Günay, Burkay'ın edebiyata ve Türk demokrasisine yaptığı katkının önemine değindi. Günay, Burkay'ın yeni anayasa çalışmaları aşamasına da değerli fikirleri ile katkıda bulunduğunu aktardı.

Kemal Burkay da Bakan Günay'ın, Nazım Hikmet'in Türkiye vatandaşlığına geri alınması, Mem-u Zin'in eserinin basılması gibi önemli çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi. Bakan Günay'a bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber