Türk Dil Bayramı'nın programı belli oldu

Karaman'da bu sene 735'incisi kutlanacak olan Türk Dil Bayramı kutlamaları, Türk Dil Treni'nin 10 Mayıs günü Ankara'dan hareketi ile başlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bu sene yapılacak kutlamalar ile ilgili ortak bir basın toplantısı düzenledi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda kutlamalarla ilgili bilgi veren Vali Kahraman, Türk Dil Bayramı kutlamalarının kesinlikle bir festival olmadığını, bunun çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Kutlamaların 10 Mayıs Günü Ankara Tren Garı'nda yapılacak basın toplantısı ile başlayacağını ifade eden Vali Kahraman, ''Gar'da geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapılacak. Bu toplantıya devlet erkânının da katılmasını bekliyoruz. Daha sonra buradan Türkçe Treni uğurlanacak. Tren sırası ile Kırıkkale ve Kayseri'ye uğradıktan sonra 11 Mayıs akşamı Karaman'a gelecek.'' dedi.

Başkan Uğurlu da Türkçe Treni'nin özel bir tren olduğunun altını çizerek, ''Trenin özel konukları olacak. Bunlar tanınmış yazarlar, basın mensupları, üniversite öğrencileri. Vagonun bir tanesi tiyatro sahnesi olarak hazırlandı. Bu vagonda durulan istasyonlarda çocuklar için tiyatro gösterileri yapılacak. Buralarda çocuklarımıza çeşitli kitaplar dağıtacağız. Karaman'ı ve Türk dilini tanıtan eylemlerde bulunulacak.'' dedi.

Etkinliklerin son günü olan 13 Mayıs'ta dünyaca ünlü Anadolu Ateşi Gösterisi ve Rafet El Roman, Karaman halkıyla buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber