'Okul Sütü' bugünde öğrencileri hastanelik etti/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Burdur'da 'Okul Sütü Projesi' kapsamında dağıtılan sütten 38 öğrenci, bugün mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğinde yürütülen 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Sakarya, İstiklal, Şeker ve Suna Uzal ilköğretim okullarında dağıtılan sütten içen 38 öğrenci, rahatsızlandı. Karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma görülen öğrenciler için öğretmenleri ambulans çağırdı. Ambulansın yetişemediği okullarda ise öğrenciler minibüs ve hususi araçlarla hastaneye yetiştirildi. Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen öğrencilerin midesi yıkandı, serum verildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanan 15 ilköğretim öğrencisi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kütahya Vefa Mahallesi'nde bulunan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda; Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü Projesi' kapsamında süt dağıtımı yapıldı. Öğrenciler sütü içtikten bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı öğrenciler ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olanlar acil serviste müşahede altına alındı. Çocuklarının rahatsızlandığı

haberini alan veliler ise hastaneye akın etti.

MİDYAT

Mardin'in Midyat ilçesinde "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden içen 13 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Midyat'taki İstiklal İlköğretim Okulu'nda da süt dağıtımı yapıldı. 13 öğrenci, dağıtılan sütü içtikten sonra mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dün de ilçede dağıtılan sütler sonrası rahatsızlanan 4 öğrenci, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

SİNOP

İlköğretim okullarında süt dağıtılmasının ardından Sinop'un Gerze ilçesinde 16 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Gerze ilçe merkezindeki Atatürk İlköğretim ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütler ardından toplam 16 öğrenci karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle Gerze Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerden birinin midesi yıkanırken, diğer 15 öğrenci ayakta tedavi edilmesi ardından taburcu edildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 'Okul Sütü' projesi kapsamında ilköğretim okulllarında dağıtılan sütlerden içen 22 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Eskişehri'de bulunan 71 Evler İlköğretim ile 75. Yıl İlköğretim İlköğretim okullarında 'Okul Sütü' porjesi kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı. Her iki okulda da dağıtamr sütleri içen 22 öğrenci bir süre sonra rahatsızlandı.

Okul idarecilere tarafından çağrılan 112 Acil Servis ambulansları ile Eskişehir Devlet Hastanesi Kadın Çocuk Acil Servisi'ne getirilen çocuklara ilk müdahele yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan ilköğretim okulu öğrencilerinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber