Sason'da çilek yetiştiricilerine seminer düzenlendi

Sason'da çiftçiler çilek üretimi konusunda teorik ve pratik eğitime tabi tutuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Sason'da 'Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' kapsamında, Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) tarafından çilek üretimini geliştirme semineri düzenlendi. Sason Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizesinde Sason Yunus Emre İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan seminere çok sayıda üretici iştirak etti.

Seminere katılan Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Zafer Aktürk çiftçilere çilek üretiminin daha profesyonelce nasıl yapılacağı ve Sason'un çilek üretimi konusunda nasıl cazibe merkezi olabileceği konularında bilgi verdi. Aktürk, Sason'da çilek üretiminin şu anda iyi bir noktada olduğunu, ancak eksiklerin tamamlanmasıyla profesyonel anlamda iç ve dış piyasa için Sason çileğinin vazgeçilmezler arasında olacağını söyledi.

Teorik eğitimin ardından çilek bahçelerine gidilerek çiftçilerin yaşadıkları sorunlar yerinde tespit edildi, uygun çözümler konusunda ve çilek yetiştiriciliğinin püf noktaları hakkında uygulamalı eğitim verildi. İlçe Tarım Müdürü Vekili Veteriner Hekim Murat Eren, seminere 40 kişinin katıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber