Nevzat Palta dünya ikincisi olan öğrencileri kutladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27-29 Nisan tarihlerinde Gürcistan'nın başkenti Tiflis'te yapılan (İYİPO) Sosyal Bilimler Olimpiyatında takım halinde dünya ikincisi olan Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencileri Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti.

31 Ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye'yi temsil eden Özel Sema İlköğretim Okulu öğrenciler Zehra Çakı, Ömer Faruk Demir ve Mücahit Yıldırım Fen Bilgisi Öğretmeni Hasan Kavak Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından makamında kabul edildi.

Uluslararası bir yarışmada Aksaray'ı ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Nevzat Palta şunları söyledi: ?Ben öncelikle başarılı olan çocuklarımızı ve emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyorum. Tabi bu başarının altında en büyük emek çocuklarımızındır. Aksaray içinde önemli, okulunuz içinde önemli. YGS il birincisi kardeşlerimiz var. Yine Gürcistan'da yapılan Sosyal Bilimler Olimpiyatlarında dünya ikincisi olmuş kardeşlerimiz var. 31 ülkenin katılmış olduğu uluslar arası Genç Mucitler Proje yarışmasında dünya ikincisi olmuşlar. Bunlar şehrimiz ve ülkemiz adına güzel başarılar. O açıdan ben özellikle tebrik ediyorum. Bu başarılar temsil ettiğiniz camia içinde çok önemli. Sema ilköğretim okulları sonuçta belli bir misyonun belli bir ilkesi olan kurumlar. Uzu serüveni de var. Aksaray'da 18 yıllık bir geçmişi var. Mezun olan öğrencilerin çoğu Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinde hizmet veriyorlar.

Burada iyi eğitim alacaklar. Başarılı olacaklar. Ama tek taraflı eğitim bizim hiçbir zaman prensibimiz olmadı. Çok başarılı olmak bunlar bizim hedefimiz. Okulların birinci olmak. En iyi okulları kazanmak hep ortak derdimiz gayemiz olacak. Ama güzel insan olacağız. Bundan hiç fedakarlık yapmayacağız. Şu anda toplumda en büyük sıkıntı şu; benim çocuğum okusun en iyi okullarda okusun ama ne olursa olsun. Bunu dediğin zaman olmaz. Çocuğun yarın balici olarak karşına çıkar gelirse hiç şaşma o zaman. Bizim derdimiz bu olmayacak. Diyeceğiz ki benim çocuğum okusun en iyi sınavları kazansın ama iyi insan olsun. Sizin temsil ettiğiniz eğitim kurumları en azından böyle bir kaygıyı güdüyor. Güzel insan iyi insan yetiştiriyor. Güzel insan olmak bizim ortak derdimiz. Ortak gayemiz olacak. Sizler daha yolun başındasınız. Daha iyi yerler kazanacaksınız ve başarılı olacaksınız. Ama benim söylediklerimi de hiçbir zaman unutmayacaksınız."

Belediye Başkanı Nevzat Palta ?Kauçuk bariyer? adlı proje ile olimpiyatlarda dünya ikincisi olan Zehra Çakı, Ömer Faruk Demir ve Mücahit Yıldırım Fen Bilgisi Öğretmeni Hasan Kavak'ı başarılarından dolayı tebrik ederek, çeşitli hediyeler vererek başarılarının devamını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber