İcra müdürlüklerinde ihalelere fesat karıştıran 31 kişi tutuklandı

Konya polisinin, icra müdürlüklerindeki ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen şebekeye yönelik 5 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda gözaltına alınan 42 şüpheliden aralarında icra dairesi müdürleri, uzman çavuş, infaz koruma memuru ve memurların da bulunduğu 31 kişi tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İcra Müdürlükleri'ndeki ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen şebekeye yönelik bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından 5 gün önce operasyon düzenledi. Konya merkezli 5 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, şebekenin başı olduğu öne sürülen K.D. (45) ve oğlu F.D.(23) ile aralarında icra müdürleri, uzman çavuş, infaz koruma memuru, 4'ncü sınıf emniyet müdürü ve memurların da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

2 MİLYON LİRALIK FABRİKAYI 750 BİN LİRAYA ALMIŞ

Şebekenin icra müdürlüklerindeki ihalelere girenlere baskı oluşturup girmesini engelledikleri ve böylelikle ihaleye çıkartılan otomobil, ev ve iş yerlerini ucuz fiyata alıp, yüksek fiyata sattıkları öne sürüldü. Örgüt lideri K.D.'nin Konya'da icradan satışa çıkarılan ve piyasa değeri 2 milyon lira olan bir fabrikayı baskı kurup tek başına ihaleye girerek 750 bin liraya aldığı iddia edildi. Adam öldürme suçundan 2009 yılında cezaevine giren ve halen Ermenek Cezaevi'nde yatan örgüt liderinin oğlu İ.D.'nin ise gardiyanlara rüşvet vererek cezaevine cep telefonu soktuğu ve örgütün faaliyetlerini buradan yönlendirdiği ileri sürüldü. Şebekinin 20'inin üzerinde iş yeri, otomobil, fabrika ve evi ihalelere girip ucuz fiyata aldıkları belirtildi. Şebeke üyelerinin ayrıca yeni model otomobilleri hurda gibi gösterip, ihalede otomobilleri değerinin çok altında aldıkları öğrenildi.

31 TUTUKLAMA

42 şüpheli, polisteki sorgularının ardından dün sabah adleyeye getirildi. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından 11 kişi serbest bırakılırken, 31 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece saatlerine kadar süren mahkemede aralarında örgüt lideri K.D.'nin yanısıra, gardiyan, uzman çavuş, icra müdürleri ve memurların da bulunduğu 31 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber