Bakan Yıldırım: İzmir'e 35 projeyi 2023'ten önce tamamlayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir için 2023 yılına kadar tamamlamayı taahhüt ettikleri 35 projenin beklenenden hızlı ilerlediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları'nın 3. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye'de, son 9 yılda gerçekleşenleri, bütün dünyanın bu başarı hikayesini konuştuğunu belirtti.

İzmir'in, iş yerine laf üretenlere, boşa zaman geçirenlere 'yeter artık' dediğini aktaran Yıldırım, ''Sizin İzmir'e verebileceğiniz bir şey yok. İzmir'in zamanını daha fazla almayın, 'düşün İzmir'in yakasından' dedik. 35 projeyi AK Parti iktidarının bir taahhüdü olarak İzmirlinin önüne koyduk. 'Bakan coştu' dediler, vaatlerimizi hafife aldılar. 'İzmir'in kalesiyiz' dediler, biz de 'kale tanımayız, İzmir'in tek kalesi var o da Kadifekale'dir' dedik. Şimdi artık İzmir'in kalesi, İzmir'e hizmet edenleridir. İzmir'in kalesi İzmir'in kadınlarıdır, İzmir'in AK Parti teşkilatlarıdır.'' dedi.

İzmirlilerin, son 15 yılda kaybolan yıllarının hesabını sormak istediğini ifade eden Yıldırım, ''İzmir'e son 10 yılda sağlıkta, ulaşımda, toplu konutta, her alanda toplam 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Belediyelerin, yaptığımız kanun değişikliğiyle yetki sınırlarını artırdık, gelirlerini artırdık, ama gelin bakın belediyelere ayrılan payların yatırım bütçesinin yüzde 40'ını bile gerçekleştiremediler. İş yapmak, herkesin harcı değildir, er kişinin işidir. Laf yapmayı herkes bilir ama iş yapmak er kişinin işi, AK Parti'nin işidir.'' diye konuştu.

Geçen yıl yapılan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde '35 İzmir'e 35 Proje' sloganıyla söz verdikleri yatırımlara da değinen Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyoluyla 3 yıl sonra bu iki kentin birbirine 'komşu kapısı' olacağını, Türkiye'nin en büyük limanı olan Çandarlı Limanı'nın birinci bölümünün 2013'ün Haziran ayında bitmiş olacağını vurguladı. Yıldırım, taahhüt ettikleri 35 projenin 11 tanesine başladıklarını, 9'unun da hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, ''35 projeyi 2023 yılına kadar gerçekleştireceğiz demiştik ama şu andaki program 2023'ün de önünde gidiyor. Çünkü İzmir'in kaybedecek zamana tahammülü yok. Hizmetlerle koşar adımla yürüyeceğiz. Aksi halde geçmişin ihmallerini, kayıplarını ortadan kaldıramayız.'' dedi.

EXPO 2020 organizasyonunu İzmir'e kazandırmak için var güçle çalıştıklarını, İzmir'in bu konuda tek yürek, tek vücut olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Bunu başaracağımıza inanıyorum. İzmir, EXPO'yu alsa da almasa da bizim İzmir projelerimizde en ufak bir değişiklik yok. İzmir'i Türkiye'nin ikinci büyük kenti yapmaya, en büyük turizm, ticaret, sanayi şehri yapmaya, kısacası İzmir'i marka şehir yapmaya and içtik. Yerel yönetimler sorun üretse de önümüze yokuş çıkarsa da teker teker hepsini aşarak İzmir'e hizmet için ne lazımsa onu yapacağız. 60 yaş kartında mızıkçılık yaptılar, peşlerini bırakmadık, şimdi tekrar 60 yaş kartını devreye soktuk. 'Körfeze gemi alınacak' dediler. Dedik ki yanlış iş yapmayın, Bağdat'tan döner'. İptal ettiler, ikinci sefer ihale oldu, hem yüzde 30 ucuzuna geldi hem de yerli firma aldı. Bizim istediğimiz de buydu. İzmir için doğru bildiğiniz her projenin arkasında olacağız. Bu belediyelerin işi, bu hükümetin işi demeyeceğiz, iş İzmir'in işiyse biz o işin tam göbeğinde olacağız."

Genel kurula katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise parti olarak siyasete getirdikleri çizgiyle kadına yer açtıklarını belirtti. Akşit, 9 yıl önce Meclis'te yüzde 4,1 olan kadın milletvekili oranının bugün yüzde 14,1'e ulaştığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber