Suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde düzenlenen operasyon

Antalya'da POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen iki suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 55 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Adliye binasına 4 otobüsle getirilen zanlılar, güvenlik önlemleri altında adliyeye binasına girerken "Suçsuzuz. Alnımız ak bir şekilde bu işten çıkacağız. Haram para yemedik. Suç işlemediğimiz için de yüzümüzü kapatmayacağız" dedi. Bu sırada zanlıların yakınları da "Yüzünüzü açın, siz suçsuzsunuz" diye konuştu.

Zanlıların iş yerlerinde 165 POS cihazı ile müşterilerin isimlerinin ve telefonlarının bulunduğu 40 ajanda ele geçirildi.

Antalya'da POS cihazıyla tefecilik yaptığı öne sürülen iki suç örgütüne yönelik olarak 5 ay sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 5 Mayıs'ta Antalya ve ilçeleri ile Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, İstanbul, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatya'da 750 polisin katılımıyla 68 ev ve 21 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 2'si kadın 55 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, kendilerine başvuran kişilerin kredi kartı borçlarını ödedikleri, kurdukları şirketlere ait POS cihazlarından bu kişilerin kredi kartlarından yüzde 10-15 oranında faiz koyarak para çektiği iddia edilmişti. Zanlıların 160 kişinin kredi kartından para çektiği, bu şekilde ayda 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenmişti. Örgüt üyelerinin broşür bastırdığı da tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber