Amasya BİLSEM Türkiye üçüncüsü oldu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlıkları desteği ile İstanbul'da düzenlenen 8. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na, 61 devlet okulu ve 192 özel okuldan toplam 462 proje yarıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Begüm Yivli ve Melis Karagözlü'nün hazırlamış olduğu 'Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Değerlerimizi Paylaşalım' isimli proje Türkiye 3'ncüsü oldu.

Begüm Yivli ve Melis Karagözlü isimli öğrencileri göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik eden Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasetin Taş, ?Sosyal bilimciler toplumları keşfeden birer kâşiftirler. Sosyal bilimlerin artık hak ettiği değere kavuşması gerekmektedir. Olimpiyatlar toplumun içindeki medeniyet ufkunu ortaya çıkarmakla birlikte, başarılı sosyal bilimcileri teşvik etmektedir. Umuyoruz ki bu çalışmalar arttıkça birbirini anlayan ve empati yapabilen insanlar çoğalacaktır. Çünkü birbirini anlamak demek sorunları en baştan çözmek demektir.? dedi.

Begüm Yivli, Gıyasettin Taş'a 'Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Değerlerimizi Paylaşalım' isimli proje hakkında bilgi verdi.

Yivli, projenin amacını, değerlerin öneminin arttığı şu günlerde, yok olmaya başlamış olan değerleri korumak ve öğrencilere bu değerleri kazandırabilmek, olumlu davranışlar oluşturmak, temel değerleri pekiştirmek, öğrencilerin kendisine, topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak, kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek olarak açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, başarılı öğrencileri ve kendilerinin yetişmesinde emeği geçen herkesi kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber