Kamyoncu cinayetinin sanıkları vicdan azabı çektiğini söyledi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2 kamyoncunun öldürülmesi ve bir kişinin de yakılması ile sonuçlanan olayın tutuklu sanıkları, pişman olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'nin Kemer beldesi Karabel mevkiinde Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan İsmail Y. ve Salim O. hâkim karşısına çıktı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, öldürülen kişilerin yakınları hazır bulunurken İsmail Y'nin eşi Sevda Y. tanık olarak dinlendi.

İsmail Y. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, Salim O. cinayeti nasıl işlediklerini anlattı. Salim O. ifadesinde şu ifadeleri kullandı: ?Gece karanlıkta ben aracın sürücü koltuğunda otururken İsmail Y. bagajdan bir silah alıp olay yerine gitti. Gelirken koşuyordu. O geldiği sırada bana 15-20 metre yaklaştığında koşup arabaya bindim ve uzaklaştık. Birkaç ay sonra benim evime ziyarete geldiler. Bana bir valiz verdi. ?24-30 milyarlık işimiz var' dedi. Valizi alıp içine baktım, içinde siyah kırma tüfek vardı. Ben de valizi alarak sakladım. Sonra jandarma tarafından yakalandığımda, bu silahın cinayette kullanıldığı ortaya çıktı. Eğer bilseydim asla evime yaklaştırmaz, uzak bir yere atardım. Olaydan çok pişmanım. O günden beri vicdan azabı çekiyorum.?

Mahkemede tanık olarak dinlenen Sevda Y. ise Salim O.'nun sık sık evlerine gidip geldiğini belirterek, herhangi bir tartışmalarına tanık olmadığını, eşinin eve hiç silah getirmediğini söyledi.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 1 Haziran tarihine erteledi. Mahkeme, tutuklu sanıkların o döneme ait telefon numaralarının ve cinayetlerin işlendiği 3 aylık zaman dilimindeki baz istasyonu sinyal bilgilerinin dökümünün istenmesine karar verdi.

3 AYDA 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Fethiye'nin Kemer beldesi Karabel mevkiinde 12 Ağustos tarihinde kamyonuyla yük taşıyan Mustafa Borazan(48) av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü. Olaydan 2 ay sonra yine aynı yerde bu sefer de bir başka kamyoncu Osman Sevinç(41) öldürülmüştü. Son kamyoncu cinayetinden bir ay sonra bu defa bölgeye yakın Sahil Ceylan köyünde yaşayan Hüseyin Orpak(56) yanmış halde bulunmuştu.

Olayla ilgilisi soruşturma başlatan jandarma ekipleri olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 9 kişiyi gözaltına almış ve bu kişilerden İsmail Y. ve Salim O. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber