'735. Türk Dil Bayramı ile Türkçe Olimpiyatları tanıtıma katkı sağlayacak'

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri ile 5 Haziran 2012'de Karaman'da gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın, Karaman'ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtıma büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kahraman, bu yılki Türk Dil Bayramı kutlamalarının, Ankara'dan hareket edecek olan 'Türkçe Treni' ile başlayacağını belirtti. Kahraman, Türkçe Treni'nin, sırasıyla Kırıkkale ve Kayseri illerine uğrayacağını, buralarda çeşitli etkinliklerin yapılacağını ifade etti.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri ile ilgili bilgi vermek için Türkiye genelinde yayın yapmakta olan bazı medya kuruluşlarının konuğu oldu. Katıldığı programlarda, 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri hakkında bilgi veren Vali Kahraman, Türkçe'nin bugünlere gelmesinde büyük bir öneme sahip olan Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe Fermanı'nı, Karaman'ın, kendisi için büyük bir miras ve onur kabul ettiği için Türk Dil Bayramı'nın her yıl Karaman'da coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti.

Vali Kahraman, Türkçe Treni için Karaman'da yapılacak olan karşılama töreninden sonra aynı gün içerisinde Karaman garından Aktekke Kent Meydanı'na doğru fener alayı eşliğinde Türkçe Yürüyüşü yapılacağını belirtti.

Türkiye'nin, yeni bir anayasa sürecinden geçtiğini ve bu yıl dil bayramında, 'Gençliğin Türkçe Kurultay'ında gençlerin, yeni anayasanın ve hukukun dilini tartışacağını ifade eden Vali Kahraman, Karaman'da gerçekleştirilecek olan 'Yeni Anayasa ve Hukukun Dili' konferansına TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katılacağını söyledi.

KARAMAN'DA HOŞGÖRÜ SOFRASI KURULACAK

Karaman'ın, aynı zamanda Hz. Yunus Emre'nin yaşayıp, sırlandığı şehir olduğuna dikkat çeken Vali Kahraman, bu nedenle Hz. Yunus türbesinin hemen yanıbaşında 'Kapımız açıktır girene lokmamız helâldir yiyene' anlayışıyla bir hoşgörü sofrası kurulacağını söyledi.

Türk Dil Bayramı etkinliklerinde, eğlence boyutunun da bulunduğunu ifade eden Vali Kahraman, bu noktada yerel ve ulusal sanatçıların konserlerinin yapılacağı 735. Türk Dil Bayramı'nın dolu dolu kutlanacağını söyledi. Vali Kahraman, 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri ile 5 Haziran 2012'de Karaman'da gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Karaman'ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber