Sahte hakim ve polis çetesi çökertildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da telefonla aradıkları vatandaşları kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak dolandıran 7 kişilik çete yakayı ele verdi. Şahısların paraları çekmek için günlük 500 lira yevmiyeyle adam çalıştırdıkları ortaya çıktı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde artan dolandırıcılık vakalarını incelemeye aldı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtıp, ''Sizin hesabınız PKK tarafından kullanılıyor. Paranızı vereceğimiz hesaba yatırın. Daha sonra paranız size iade edilecektir'' diyerek dolandırıcılık yapan çete üyelerinin kullandığı telefon ve banka hesap numaraları mercek altına alındı. Tahkikatta, hesapların Ankara'da yaşayan Günay Ş. (19), İlhami Ç. (31), Emrullah G. (27), Bülent Y.'ye (26) ait olduğu tespit edildi.

Zanlıların, kebapçıda tanıştıkları 3 kişiyi bankadan paraları çekmek için yevmiyeyle çalıştırdığı ortaya çıktı. 3 kişinin kiralık araçlarla şehir şehir gezerek haftalık 500 lira yevmiyeyle bankadan paraları çekip çeteye gönderdiği öğrenildi.

Çete liderlerinin peşine düşen polis, 4 kişiyi yönlendiren Salih Ç. (29), İsa K. (26), Kasım E.'yi (29), Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına aldı.

Yakalanan 7 kişi ''örgüt kurmak ve örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve unvan gaspı'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber