Rektör Bernay: Meclise bilgi vermekten şeref duyarız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2005 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, meclis araştırma komisyonunun kendilerinden bilgi almasından şeref duyacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Ferit Bernay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, OMÜ yönetiminin kadrolaşmaya gittiği ve "Akraba Üniversitesi" haline dönüştürüldüğü iddialarının araştırılmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) komisyon kurulmasını istemesini değerlendirdi. OMÜ'nün 80 Araştırma Görevlisi'nin işine son verildiği yönünde çıkan iddiaları yanıtlayan Prof. Dr. Ferit Bernay, OMÜ'de 33 A olarak görev yapan 250 araştırma görevlisinin bulunduğunu belirterek, Araştırma Görevlisi kadrosunun geçici bir kadro olduğunu söyledi. Araştırma Görevlisi olan gençlere tavsiyelerde bulunan Bernay, "Onlar daha akademik hayatlarının başında. Onları yanlış yollara yanlış tepkilere yollara iten kişiler var. Bu çeşit, kendilerini gelecek hayatlarında zora sokacak davranışlardan, yasa dışı eylemlerden kaçınmaları lazım. Çünkü akademik hayatlarının daha çok başındalar, bir çok üniversite bu arkadaşları kendi bünyesinde çalıştırmak isteyecektir. Onun için yanlış bir görünüm vermemeleri gerekir. Yani, başka hedefleri olan farklı kişiler tarafından farklı yöne itilmemeleri gerekir " dedi.

Kendilerinin her kurum gibi denetlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Ferit. Bernay, "Bu kurumlardan bir tanesi Sayıştay'dır. Bütün kurumlarda olduğu gibi gelir bizi de aylardır denetlerler. Bir diğeri, YÖK'tür. Diğeri de bütün hesaplarımızı tek tek inceleyen Maliye Bakanlığı'na bağlı elemanlardır. Biz gerek akademik konularda, gerekse mali konularda hiç bir sorunu olmayan bir üniversiteyiz. Zaten olsaydı bu basına falan yansımadan hemen yargı yolu ile bizim üzerimizden yapılırdı. Bize mahkeme kararına uymayan üniversite deniliyor. Bu sadece bir dedikodudur. Zaten bunun yasal yolu açıktır. Hapis cezası var. Bir tane hukuka uymadığımız bir şey göstersinler. Yani dedikoduyu bıraksın insanlar" diye konuştu.

Meclis Araştırma Komisyonu'nun kendilerinden bilgi almasından şeref duyacaklarını dile getiren Bernay, "Daha çok sayıda milletvekilimizi burada gezdirmek ve gurur duyduğumuz üniversitemizi daha çok sayıda vekilimize göstermek isteriz. Bundan yana hiç bir sıkıntımız yok. OMÜ Türkiye'nin en huzurlu üniversitesidir. 5 yıldır herkes görüyor. Öğrenciler arasında hiç bir sıkıntı yok şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber