Kocaeli'de gelin ve kaynananın ölü bulunması

Derince ilçesinde gelin ve kaynananın boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanan 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Muhammet Mutlu ile Mevlüt Mutlu, öldürülen Hatice Kurt'un eşi Fatih Kurt ve kayınpederi Rasim Kurt ile avukatlar katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Uğur Ulus, Muhammet Mutlu'nun, teyzesi Güler Kurt'un Derince'deki evinde para dolu kasa olduğunu söylemesi üzerine diğer sanıklarla kasayı çalmak için plan yaptıklarını söyledi.

Cinayetten bir gün önce buluştuklarını ve Muhammet Mutlu'yla birlikte, Fatih Kurt'u Gebze'ye iş görüşmesine götüreceklerini söyleyerek evden uzaklaştırmaya karar verdiklerini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:

"Sanık Mevlüt, maktuller Güler ile gelini Hatice'nin o gün diş hastanesine gideceğini söylemişti. Olay günü Mevlüt bana para verdi. 2 bıçak satın aldım. Bıçağın birisi bende, diğeri Mevlüt'te kaldı. Murat ve Mevlüt ile olay yerine gittik. Murat otomobilde bekledi. Mevlüt ile birlikte eve gittik. Mevlüt kapının ziline bastı. Maktul Güler Kurt kapıyı açtı. Mevlüt, maktule Fatih'i sordu. Maktulün Fatih'in evde olmadığını söylemesine rağmen Fatih'i beklemek için içeri girdik. Maktul Hatice, eve girdiğimizi görünce yatak odasına geçmişti. Daha sonra ben de yatak odasına girdim. Hatice'ye sus işareti yaptım. Daha sonra Mevlüt, kanlı bir bıçakla yatak odasına girdi. Mevlüt, daha sonra bana 'git evi ara' dedi. Ben de aradım ama bir şey bulamadım. Maktullerin ikisini de Mevlüt öldürmüştür. Ben sadece hırsızlık yapmak için eve girdim."

Diğer sanıklar da maktulleri kendilerinin öldürmediğini, suçsuz olduklarını öne sürdü.

Rasim ve Fatih Kurt ise olayı planlayanların Muhammet ile Mevlüt olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İbni Sina Mahallesi'nde, 16 Şubat 2012'de Güler Kurt ile gelini Hatice Kurt evlerinde boğazı kesilerek öldürülmüş, Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Muhammet Mutlu ve Mevlüt Mutlu gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber