Küçük Yakup'u arama çalışmaları sonlandırıldı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Doğançayır beldesinde mevsimlik tarım işçisi Bozkurt ailesinin 2.5 yaşındaki oğlu Yakup Bozkurt, çadırın önünden oyun oynarken kayboldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı havadan ve karadan yapılan arama çalışmalarında Yakup'un izine rastlanmadı. Yetkililer aramalara son verdi. Küçük Yakup'un bulunması için özel bir ekip çalışmalarına devam edecek.

Havaların ısınmasıyla Şanlıurfa'dan pancar tarlalarında çalışmak üzere Doğançayır beldesine gelen tarım işçisi Abdülrezzak Bozkurt'un oğlu Yakup, kaldıkları çadırın önünde oyun oynarken dün saat 14.00 sıralarında kayboldu. Bozkurt ailesi, çevredeki aramalarına rağmen Yakup'u bulamayınca diğer tarım işçileri de seferber oldu. Aramalar sonuç vermeyince olay güvenlik güçlerine bildirildi. Jandarmanın çalışması da netice vermeyince bu kez polis ve diğer ekiplerden yardım istendi. Arama çalışmalarına Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinde görevli polis memurları, 112 ambulansında görevli sağlık ekibi, İl Afet durum Müdürlüğü, AKUT ve Kızılay ekipleri katıldı.

Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopter küçük Yakup'un kaybolduğu alanın yaklaşık 20 kilometrelik kısmını taradı. Jandarma ve AKUT ekipleri de işçilerin kaldıkları çadırları tek tek aradı. Ancak Yakup'un izine rastlanmadı. Küçük Yakup'un konuşmaya yeni başladığı ve sadece anne ve babasının ismini söyleyebildiği ifade edildi. Yakup'un annesinin arkasından çalı toplamaya giderken dağ yolunda kaybolduğu öğrenildi. Daha önce de kaybolan Yakup'un kaldıkları çadırlardan köye doğru indiği ve bir vatandaşın bulması üzerine ailesine teslim edildiği iddia edildi.

Yaklaşık 500 kişinin beldedeki 15-20 kilometrelik alanda yaptığı arama çalışmalardan herhangi bir sonuç çıkmayınca arama çalışmalarına son verildi. Küçük Yakup'un bulunması için özel bir ekip oluşturularak arama çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber