Hemşire ve ebeler Ankara'da buluştu

Sağlık Bakanlığı, Dünya Hemşire ve Ebeler Günü dolayısıyla Ankara'da ?yılın hemşire ve ebeleri' için ödül töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 81 ilini temsilen Ankara'ya gelen hemşire ve ebeler Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı törende ödüllerini aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mesajının okunmasıyla başlayan tören, Ankara Eğitim ve Araştırma Halk Dansları Topluluğunun hazırladığı folklor gösterisi ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Aydın'dan gelen ve tüm meslektaşları adına konuşan Sibel Yıldız, mesleklerinin ne ifade ettiğini anlatırken Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEM-DER) Başkanı Kadriye Gülseren de ebe ve hemşirelerin yaşadığı problemleri ve Sağlık Bakanlığından taleplerini dile getirdi.

Törene ailesiyle katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm sağlık çalışanlarının bakanlık için aynı değerde olduğunu ve fedakârca yapılan tüm hizmetlerin alkışlandığını ifade etti. Türkiye'deki sağlık sisteminde 2002 yılından bu yana yaşanan tüm olumlu gelişmelerde ebe ve hemşirelerin de yüksek katkısı olduğunu vurgulayan Akdağ, sağlık personeli olarak yöneticilik yaptığı yıllarda yaşadığı anıları paylaştı.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından yılın ebe ve hemşireleri kendileri için verilen konseri dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber