Almanlar Denizli'de termal sağlık turizmi imkanlarını araştırıyor

Denizli'de jeotermal suyun sağlık turizminde değerlendirilmesi için yapılan girişimler sonucunda Alman Medikal Wellness Vakfı yöneticileri, inceleme yapmak için geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yöneticiler, geçen mart ayında Almanya'da düzenlenen turizm fuarında Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından davet edilmişti. Sarayköy ilçesindeki Umut Termal Otel'de Medikal Wellness Vakfı Başkanı Lutz Lungwitz ve Genel Müdürü Dietrich Lenk ile biraraya gelen Vali Demir, Denizli'nin termal tesisleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de jeotermal kaynak bakımından en zengin bölgenin Denizli'de bulunduğunu vurgulayan Demir, ?Jeotermal, ilimizde sadece sağlık turizmi alanında değil, elektrik alanında da önemli bir yer ediniyor. Son bulunan kaynakta elde edilen sıcaklık 240 derece ve 95 megawatlık elektrik enerjisi üretebilecek, Türkiye'deki en büyük jeotermal elektrik santralinin yapımına burada başlandı. Başka bir uygulama ise tarım çalışmaları. Bölgemiz, tarım için çok uygun. Sera Organize Bölgesi'nin yanısıra vatandaşlarımız, kendi arazilerinde termal kaynaktan ısıtma sureti ile seracılık yapıyor.? dedi.

Denizli'nin termal sağlık turizminde istenen noktada bulunmadığını ifade eden Vali Demir, ?Termal sağlık turizmi anlamında çok önemli kaynaklara sahibiz ancak bulunduğumuz nokta, arzu ettiğimiz nokta değil. Çok daha iyi noktalarda olmak zorundayız. Buradaki uygulama, antik dönemlere dayanıyor. 4 bin yıl önce de insanlar sağlık amaçlı buraya yerleşip hayatlarını sürdürmüşler. Doğal kaynakların korunması, kirlenmemesi ve doğal halde insanlara ulaştırılması en önemli önceliğimiz. Şehir olarak özellikle Pamukkale'ye ulaşan tüm yollarımızı yeniliyoruz.? diye konuştu.

Vakıf ile birlikte çalışmak için hazır olduklarını anlatan Vali Demir, ?Karahayıt beldemizdeki kırmızı suyun sağlık anlamındaki değeri ortada. O bölgede önceki dönemde yapılan yanlış yapılaşmayı düzeltiyoruz. Önceliğimiz, bu bölgenin kür merkezi olması. Türkiye'de hiçbir yerde olmayan konsepti oluşturmayı planlıyoruz. Avrupa'daki yaşlı nüfus gözönüne alındığında, dünyada böyle bir ihtiyacın olduğu görülüyor. Bunu doğru organize ederek, talebin sağlıklı şekilde karşılanması için birlikte çalışmak istiyoruz ve destek bekliyoruz. Birlikte çalışmak için şehir olarak hazırız.? şeklinde konuştu.

Medikal Wellness Vakfı Başkanı Lutz Lungwitz ise Pamukkale'nin sağlık turizm merkezi olmasının daha önce de görüşüldüğünü ve son halini aldığını söyledi. Birkaç gün önce geldikleri Denizli'de yapılan incelemeler ve yöneticilerle düzenlenen toplantılarda, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nı kendilerine hedef olarak belirlediklerini dile getiren Lungwitz, kendilerine ait büyük bir stant bulunduğunu, fuarın Avrupa'da önemli bir vitrin oluşturduğunu, vakıf olarak her yıl ayrı bir konu seçerek katılımcılara ve basına fuarda sunduklarını ifade etti. Bu yıl Pamukkale'nin tanıtılması için hazırlık yapmayı planladıklarını vurgulayan Lungwitz, sağlık turizmi için Avrupa'da talep edilen her şeyin Denizli'de bulunduğunu ve çalışmaların verimli olacağına inandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber