Filistinlilerin açlık grevine İstanbul'dan destek

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Cuma namazı sonrası yaptığı yürüyüşle İsrail'de cezaevinde bulunan Filistinlilerin açlık grevine destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Şehitleri Parkı'nda toplanan grup, İsrail karşıtı sloganlar atarak tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplanan ve Filistin bayrakları taşıyan grup Fevzi Paşa Caddesi üzerinde toplanarak yürüyüşe geçti. ?Katil İsrail Filistin'den defol? sloganları eşliğinde yürüyen göstericiler Hava Şehitleri Parkı'na geldi. İsrail'deki cezaevlerinde tutuklu bulunan Filistinlilere destek içerikli pankartlar taşıyan grup burada basın açıklaması yaptı. Filistin'den gelen bazı konuşmacıların da katıldığı basın açıklamasında konuşmacılar İsrail'deki tutukluların maruz kaldığı olayların endişe verici boyutta olduğunu ve bir an önce tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Grup adına konuşan Özgür-Der Başkan Yardımcısı Kenan Altay ise İsrail'in Filistin halkına suç isnat edemediğini bunun karşılığında ise idari hapis cezası adı altında bur hüküm uyguladığını söyledi. Altay, ?idari hapis cezası demek, herhangi bir soruşturmaya, kovuşturmaya uğramaksızın bir insanın 6 aya kadar hapsedilmesi demektir. Fakat biz Filistinli kardeşlerimizin tutuklu bulunduğu bu 6 aylık süreyi süresiz olarak uzatma hakkına da sahip.? diyerek uygulamadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber