Avrupa'da demokrasinin önündeki en büyük engel ırkçılıktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'da demokrasinin önündeki en büyük tehlikenin giderek artan ırkçılık olduğunu belirten Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, ırkçılıkla mücadele etmenin sadece siyasetle değil, üniversitelere, sivil toplum örgütlerine ve özellikle din adamlarına büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

AKPM eski Başkanı ve Antalya Milletvekili Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi'nin düzenlemiş olduğu gençlik şöleninde söyleşiye katıldı. Söyleşi de konuşan Çavuşoğlu, Avrupa'da ciddi bir islamafobi olduğunu söyledi. Avrupa'da giderek artan ciddi bir ırkçılık olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, demokrasinin önündeki en büyük tehlikenin de ırkçılık olduğunu ifade etti. Yasaların ve kanunların bu durumu değiştiremediğini belirten Çavuşoğlu, bu nedenle en önemli olayın zihinsel değişimi sağlayabilmek olduğunu dile getirdi. Irkçılıkla mücadele etmek için sadece siyasetçilerin çabasının yetmeyeceğini işaret eden Çavuşoğlu, bunun için üniversitelere, sivil toplum örgütlerine ve özellikle din adamlarına büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Tüm dinlerin ırkçılığı ve ayrılıkçılığı yasakladığını kaydeden Çavuşoğlu, bu nedenle din adamlarının desteğini almak için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Yakın bir zamanda Yunanistan'da seçim olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, seçimin galibinin en ırkçı parti olduğunu söyledi. Bu partinin sadece Türk düşmanı değil, her türlü düşmanlık bulunduğunu işaret eden Çavuşoğlu, bunun ciddi bir tehlike olduğuna dikkat çekti. Sarkozy kaybetse de Avrupa genelinde ırkçı partilerin giderek yayıldığını veya gücünün arttığını belirten Çavuşoğlu, ?Bu da bizi endişelendiriyor ve bunun için mücadele etmek gerekiyor.'' dedi.

PKK'nın uzantısı BDP olmasa Kürt vatandaşlara daha fazla hak verilir

Bir öğrenci Türkiye'de de ırkçılık olduğu iddiasında bulunarak Kürt vatandaşlara daha fazla hak verilip verilmemesi gerektiğini ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, ?Türkiye önce kendi demokrasi sorununu çözsün. Önce kendi evini temizlesin.' dediğini belirterek bu konudaki fikrini sordu.

Kürt vatandaşlara en fazla hakkın kendi dönemlerinde verildiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, terör örgütü PKK'nın uzantısı BDP olmasa bugün Kürtlere daha fazla hak verileceğini kaydetti. 'Türkiye'de daha önce terör diye bir sorun olmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, PKK terör örgütünün hangi amaçla kimler tarafından kurulduğunu ve hangi aşamaya geldiğini ortada olduğunu belirti. Türkiye'de terör olmasa, Türk-Kürt tartışmasının da olmayacağını kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir döneminde, bu dönemde olduğu kadar Kürt vatandaşlara hakları verilmediğini dile getirdi. Bunun yeterli olmadığını ve daha fazla haklar verilmesi gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, ?Önce terörden temizlememiz gerekiyor. Terörden temizleyeceksin ki temiz olsun. Şuanda 24 saat yayın yapan Kürtçe bir Televizyon var. Bu Kürt kardeşlerimizin de hayal edemeyeceği bir gelişme. Bunu şimdi yine engellemeye çalışan PKK ve BDP'dir. ?Kürtçe dil' diyorlar. Oda üniversitelerde seçmeli ders olmaya başladı.'' şeklinde konuştu.

Yeni anayasa Türk-Kürt kardeşliğini ve demokrasiyi arttıracaktır

AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Türk-Kürt kardeşliğinin ve demokrasinin daha da artması için yapılması planlanan yeni anayasanın çıkmasına destek vermek gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin sorularını büyük bir sabırla cevaplayan Çavuşoğlu'na teşekkür eden Prof. Dr. Güngör, ?Yeni anayasa Türk-Kürt kardeşliğini ve demokrasiyi arttıracaktır.? diye konuştu.

Söyleşiden sonra AÜ Alanya İşletme Fakültesi öğrencileri Çavuşoğlu'na destek ve katılımlarından dolayı çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber