50 yaşında önce ortaokulu bitirdi, şimdi de liseyi bitiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da dışarıdan ortaokulu bitirip Açık Lise Sınavlarına giren 50 yaşındaki Aziz Üstünyel, üniversiteye giderek elektrik mühendisi olmak istiyor.

Açık Lise Sınavları Bartın'da Bartın Köksal Toptan Lisesi, Bartın Lisesi, Bartın Anadolu Lisesi ve Bartın Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapıldı. Sınava gelen öğrenciler binaya üstleri aranarak alındı.

Sınava gelenler arasında Bartın'da 25 yıl elektrikçilik yapan ve dışarıdan ortaokulu bitiren Aziz Üstünyel de vardı. Açık lise sınavlarına Bartın'ın Kozcağız beldesine bağlı Mamak köyünde giren 2 çocuk babası Aziz Üstünyel, liseden sonra mutlaka üniversite sınavına gireceğini ifade etti. Okumanın yaşının olmadığını belirten Üstünyel, "Okumanın yaşı yoktur. Gençlere de okumalarını tavsiye ederim. Beşikten mezara kadar okumanın yaşı olmaz. Boş zamanlarımda ders çalışıyorum. Zorlandığım tek ders İngilizce oluyor. Hem okunuşu hem de yazılışı yönünden oldukça zorlanıyorum. Eskiden maddi imkanlardan dolayı okuyamadık. Şimdi de bitirmek için çabalıyorum. Gençlerimiz elinden geldiği kadar okusunlar, yoksa sonradan pişman olurlar. Sınavdan da başarılı olarak çıkacağımı umuyorum. Sınavda 30 puan üzerinden 15 puan alacağıma inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber