Sınır bölgeleri ile sınır kapılarından kaçak akaryakıt girişi yapılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, kontrol etkinliği sağlanamayan sınır bölgeleri ile bazı sınır kapılarından Türkiye'ye kaçak akaryakıt girişi belli ölçüde devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rapora göre, 2011 yılında gerçekleştirilen çalışmalarda kaçakçılığı yapılan cep telefonu, ilaç, çay, kaçak et, elektronik eşya gibi konularda önemli başarılar elde edildi. Geçen yıl yakalanan kaçak sigara miktarı 2010 yılına göre yüzde 60 artış gösterdi. İran ve Irak'a sınırı olan illerde gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütleri tarafından üretilen ve depolanan kaçak sigaraların sınır ötesinde bulunan terör örgütünün kontrolündeki sözde gümrük noktalarından yüzde 10 civarlarında vergi verilmesi suretiyle Türkiye'ye girişinin sağlandığı bilgilerine ulaşıldı.

Kaçak akaryakıtın deniz yoluyla veya ithalat işlemlerinde usulsüzlük (beyan dışı, farklı veya eksik ürün beyanında bulunmak suretiyle vs) yapılması suretiyle Türkiye'ye sokulması yöntemlerine ilişkin gerektiği ölçüde tespit ve yakalama faaliyetinin bulunmadığı belirlendi.

AKARYAKIT İSTASYONLARINDA GİZLİ TANK VE UZAKTAN KUMANDALI DÜZENEK KULLANILIYOR

Öte yandan, standart dışı akaryakıt üretiminde kullanılabilen solvent, madeni yağ, gaz yağı, uçak yakıtı gibi ürünlerin iç piyasaya arzının belirgin bir şekilde artış gösterdiği ve akaryakıt istasyonlarında gizli tank ve uzaktan kumandalı düzenek kullanımının önplana çıkmaya başladığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber