Karaman esnafı: Uygulama Karaman'a yakışmadı

Türk Dili Bayramı etkinliklerinde Aktekke Meydanı'nda fuar alanında satış yapmak için sözleşme imzalayan esnaf, konser nedeniyle 'Burayı boşaltacaksınız' denilmesine tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da 5-20 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuar için sözleşme imzalayarak alanda satış yapmaya başlayan 120 esnaf, dün akşam yapılan konser için boşaltma talebi ile karşılaşınca şaşkına döndü. Konser, alanın ortası kısmen boşaltılarak gerçekleşti.

Karaman'ın dışından gelenlerin de olduğu fuarda satış yapan esnaflar daha önce hiçbir yerde karşılaşmadıkları uygulamaya şaşırdıklarını belirtti. Esnaflar, ?Yıllardır yapılan etkinliklerin içeriği, tarihi, saati ve yeri çok önceden mutlaka belirlenmiştir. Bu kadar önemli bir organizasyonda bugün karşılaştığımız uygulama Karaman'a yakışmıyor. Gecekondu mantığı ile buraya yerleşmedik. Sözleşme imzaladık, bedelini de ödedik. Bir fuara sanatçı çağırarak bir konsere karar verildiyse bunlar sanırız planlanmıştır. Bu boşluk, bu düzensizlik yaşanmamalıydı.? dedi.

Muhammet Yaren adlı esnaf 7 bin TL ödediğini belirterek mağdur olan diğer esnaflarla beraber haklarını mahkemeye başvurarak arayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber