Flyboard ilk kez Alanya'da tanıtıldı

İspanya ve İtalya'daki plajlardaki su sporları aktiviteleri arasındaki yerine adrenalin sporu olarak adlandırılan Flyboard, Türkiye'de ilk kez Antalya'nın Alanya ilçesinde tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fransız su sporları meraklısı Franky Zapata tarafından tasarlandığı belirtilen Flyboard isimli su sporu, Türkiye'de ilk kez Alanya ilçesinde tanıtıldı. Jet-ski'ye bağlı olarak çalışan Flyboard, suda Yunus balığı gibi akrobatik hareketler yapıyor. Türkiye'de ilk kez Alanya'da bulunan Havana Su Sporları İstasyonu'nda denenen Flyboard, Kleopatra Plajı'nda turistlerin de izlediği bir tanıtım oldu. Tanıtımda bir Jet-ski'ye bağlı Flyboard kullanıcısı, su üzerinde Yunus balığı gibi hareket edip su seviyesinden 8-10 metre yükseğe çıkıyor.

Motocross Yamaha Deniz Araçları Bölge Yetkili Bayi ve Servisi yetkilisi Sabri Şukla ise su sporlarına yeni bir adrenalin katmak için geliştirilen Flyboard'un, 180 beygirlik Yamaha marka deniz motosikletinin arkasına hortumla bağlandığını belirtti. Flyboard'ın iki şekilde kullanılabildiğini açıklayan Sukla, kontrolün tamamen kullanıcıda olabildiğini dile getirdi. Deniz motosikletini kullanan kişi de amatör kullanıcıyı yönlendirebildiğini kaydeden Şukla, ?Kullanıcılar Yunus balıkları gibi suya dalıp çıkabiliyor. Maliyeti 5 bin 500 avro. Flyboard'ı diğer illerimizde de tanıtacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber