Dursunbey EML'nin 'Şehirler Fatihi' projesi altın madalya kazandı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (EBİKO)'nda altın madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertuğrul Doğanoğlu ve Mehmet Tapçan, Eğlenerek Öğrenelim kategorisinde "Şehirler Fatihi" projesiyle birinci oldu.

İlköğretim öğrencilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda dereceye giren okullara ödüleri verildi. Olimpiyatta 49 ülke ve bin 58 okuldan 7 bin 550 proje yarıştı. Finale kalan 110 projeden 44'ü dereceye girdi. 12 öğrenci altın, 32 öğrenci de gümüş kategorisinde ödül aldı.

Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Ertuğrul Doğanoğlu ve Mehmet Tapçan, bu yıl 49 ülkeden 6 bin 342 öğrencinin katıldığı yarışmada hazırladıkları projeyle birinci oldu. Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün himayesinde düzenlenen olimpiyatta dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Milli Eğitim Şûra Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Ertuğrul Doğanoğlu ve Mehmet Tapçan, 13-14 Mayıs 2012 tarihlerindeki finallere, "Şehirler Fatihi" projesiyle katıldı. Başarılı öğrenciler, jürinin değerlendirmesi sonucu birinci seçilerek altın madalya kazandı. Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ceren Gezer'in danışmanlığını yaptığı proje için uzun zamandır çalışma yaptıklarını belirten öğrenciler, başarı dolayısıyla çok mutlu olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber