CHP din eğitiminden rahatsız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ait yuvalarla yurtlarda, imam ve vaizler tarafından din eğitimi verilmesi konusunu TBMM'ye taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya yönelttiği soru önergesinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ait yuvalarla yurtlarda, imam ve vaizler tarafından din eğitimi verilmesini onaylayıp onaylamadığını sordu.

Ülkü, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, hükümetin, ?'SHÇEK yuvaları ile yurtlarında din eğitimi vermeye çalıştığını, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün müftülükle anlaşarak vaiz ve vaizeler görevlendirilmesini istediğini'' bildirdi. Devletin koruması altındaki çocukların yaşadığı temel gerçeğin, maruz kaldıkları ?'cinsel istismar ve taciz'' olduğunu öne süren Ülkü, devletin, bu çocuklara her anlamda sahip çıkması, onları çağdaş ve bilimsel bir eğitimle yetiştirmesi gerekirken, farklı türden bir sömürüye maruz bırakmasının olumlu ya da zararsız bir gelişme olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti.

SHÇEK'in koruması altındaki çocukların, devam ettikleri devlet okullarında diğer çocuklar gibi din kültürü dersleri aldığını belirten Ülkü, önergesinde şu sorulara da yer verdi:

?'Bakanlığınızın görev alanı içinde bulunan çocuk yuvaları ve yurtlarında, müftülüklerin görevlendirdiği imamlar ve vaizlerin din eğitimi vermesini onaylıyor musunuz? İzmir'de yaşanan bu gelişmeleri engelleyecek misiniz, yoksa ?cinsel taciz' ve benzeri olayların önüne psikolojik ya da pedagojik bilgi birikimine sahip olmayan imamlar ve vaizler sayesinde geçilebileceğini mi düşünmektesiniz?

Yaşanan utanç verici olayları çözmek için söz konusu çocuklarımıza din ve ahlâk eğitimi vermek gibi bir çözüm üretmek, çocuklarımızı olayların sorumlusu olarak algılamanızdan mı kaynaklanmaktadır?

Bu tür gelişmeler, başka illerimizde de yaşanmakta mıdır?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber